REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nesnězeno začalo spolupracovat s Perfect Canteen Filipa Sajlera. Udržitelná restaurace pro firemní zákazníky tak nabízí svá menu i široké veřejnosti

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Platforma Nesnězeno, která bojuje proti plýtvání potravinami a umožňuje záchranu jídel z obchodů či restaurací, se spojila s Perfect Canteen. Síť podniků známého šéfkuchaře Filipa Sailera se specializuje na inovativní koncept firemního stravování s důrazem na ekologii a trvalou udržitelnost. Na platformě nově nabízí přebytky jídel, která jsou určena právě firemním zákazníkům. Spolupráce odstartovala 2. září a zahrnuje vybrané kantýny v Praze a Brně.


V první fázi nabídne Perfect Canteen svá jídla z uzavřené kantýny Komerční banky v Praze a Brně, která se tak díky spolupráci s Nesnězeno otevře i veřejnosti. Zájemci si budou moci rezervovat balíčky s pozdními obědy nebo večeřemi, které by za jiných okolností skončily v koši. Jednotlivá jídla se slevou minimálně 50 % si pak vyzvednou ve vratných ReKrabičkách přímo v provozovně. Perfect Canteen klade důraz na ekologická řešení od sestavování menu až po nakládání s odpadem a její zapojení do platformy ji posouvá vstříc trvalé udržitelnosti.

„Spolupráce s Nesnězeno je pro nás klíčem k dalšímu kroku v rámci udržitelnosti, z čehož máme velkou radost. Společně tak podpoříme, aby se méně plýtvalo jídlem a zároveň dáme nevyužitým pokrmům druhou šanci dostat se k zákazníkům,“ dodává ke spolupráci Filip Sajler, spoluzakladatel sítě restaurací Perfect Canteen.

 

Filip Sajler, spoluzakladatel sítě restaurací Perfect Canteen…

 

„Jsme rádi, že se naši platformu přidává právě Perfect Canteen, která je nám blízká svým konceptem sázejícím od počátku na udržitelnost a promyšlené nakládání se surovinami i odpadem,“ dodává zakladatel Nesnězeno Jakub Henni.

Zakladatel Nesnězeno Jakub Henni…

Nesnězeno svým konceptem nabízí pro hotely a restaurace atraktivní způsob, jak získat vítaný sekundární příjem z prodeje jídel, která by běžně končila v koši jako potravinový odpad. Na platformě se úspěšně prodá většina balíčků, které partneři v rámci Nesnězeno zákazníkům nabízejí, a podniky, které se na Nesnězeno připojí, tak mohou získat měsíční dodatečný příjem v průměrné výši 25 000 Kč. Spolu s tím se jim otevírá cesta, jak významně přispět k omezení plýtvání, zvýraznit svou značku v rámci komunity a oslovit novou cílovou skupinu hostů a zákazníků.

 

O Nesnězeno a Munch

Munch byl založen v roce 2020 Botondem Zsoldosem, Bencem Zweckerem, Albertem Wettsteinem a Kirillem Perepelicou, jejichž misí bylo bojovat proti plýtvání potravinami prostřednictvím technologií. Společnou vizí bylo představit udržitelný přístup k potravinářskému průmyslu, který přinese prospěch jak majitelům podniků, tak zákazníkům. Restaurace, pekárny, obchody s potravinami či hotely využívají platformu Munch k prodeji svých nespotřebovaných, vysoce kvalitních potravin za snížené ceny.

V listopadu 2022 se Munch sloučil s českou aplikací Nesnězeno, založenou Jakubem Hennim. Společně nyní mají přes 4 000 partnerů a více než 2 milionu stažení aplikace. Dosud Munch zachránil více než 2,5 milionu balíčků potravin v České republice, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku. Tyto snahy byly rovněž oceněny množstvím cen: Nesnězeno získalo absolutní vítězství v ekologické soutěži E.ON Energy Globe nebo v poslední době Czech Social Awards v kategorii Startup. Munch na druhou stranu získal prestižní ocenění “Udržitelná společnost roku” a “Cenu za prevenci plýtvání potravinami” na Maďarské národní zemědělské a potravinářské výstavě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Sterilované houby ve vlastní šťávě krok za krokem

Houby letos rostou opravdu ve velkém. Pokud se vám nechce je sušit nebo zamrazovat, můžete je podusit a zavařit ve vlastní šťávě, což v minulosti byla oblíbená úprava našich babiček. Takto připravené houby zachovají své aroma a to jen za použití soli. Tímto způsobem připravené houby na zimu lze použít na mnoho způsobů.

číst dále ...

Bez poctivých vývarů se v kuchyni neobejdete. Proč se vyhnout bujónovým kostkám?

Bez vývaru těžko uvaříte, tvoří základ mnoha pokrmů a v restauracích by se bez něj neobešli. Co pozitivního nám mohou vývary přinést a na co si dát pozor? Přípravou poctivého vývaru a jeho nejen gurmánskými přínosy nás provede český šéfkuchař Filip Sajler.

číst dále ...

Kuřecí polévka na tři způsoby. Cestujte na talíři a zavítejte do tří různých koutů světa!

S příchodem podzimu a prvních chladných dnů je čas se zahřát nejen v teple domova, ale také na talíři. Co může být lepšího než polévka, která nás prohřeje a navodí příjemnou atmosféru? Dnes vás Drůbežářský závod Klatovy zve na kulinární cestu kolem světa prostřednictvím tří tradičních polévek, které vás zavedou do rozmanitých koutů zeměkoule.

číst dále ...

Šalvěj v kuchyni, koření i lék

Polokeřík šalvěj lékařská – Salvia officinalis se kdysi pěstoval na každé zahrádce. Dnes roste i ve volné přírodě, často zde zplaňuje. V současnosti se pěstuje a přidává do pokrmů, ovšem u nás jen vzácně. V tomto článku se podíváme na pár historických záznamů o tomto koření i léčivce.

číst dále ...

První sládková v historii nošovického pivovaru. Správně hořké pivo Radegast nově vaří Jana Tovaryšová

Sládkovská historie správně hořkého piva Radegast píše novou kapitolu. Poprvé v dějinách má nošovický pivovar svou sládkovou. Jana Tovaryšová se stala sedmou pokračovatelkou sládkovského řemesla v Radegastu od doby, kdy se v Nošovicích v roce 1970 uvařila první várka piva.

číst dále ...

Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?

Podzim, to je opadané listí, dlouhé večery, pošmurné počasí, a také všudypřítomné dýně. A je jedno, zda jste fanouškem halloweenských oslav, nebo vás tenhle svátek nechává chladnými. Dýně totiž můžete využít mnoha způsoby – od dekorací až po lahodné výtvory v kuchyni. Poradíme vám, jak vybrat tu správnou.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.