REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Aktuálně – archiv článků

Vše, co již není aktuální, ale stojí za to si přečíst!

Výherci soutěže s Kubíkem o balíčky pro malé školáky

A soutěž je u konce! Ti co hlasovali na našich stránkách na Facebooku na otázku: “Jakou z příchutí nenaleznete v řadě ovocných nápojů Kubík Play?” odpověď “A”, tedy příchuť meloun a okurka, odpověděli správně. V článku najdete výherce, které budeme ihned kontaktovat a Kubík jim pošle slíbené dárečky!

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

Východní Evropa je zavalená nekvalitním jídlem. Potvrdily to nové testy

Sofie – Bulharské potravinové testy potvrdily nepříjemnou skutečnost. Východní Evropa se potýká s méně kvalitními potravinami. Nejen, že potraviny jsou v Německu a v Rakousku kvalitnější, ale mnohdy také levnější.

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

Výrobky Hamé – dvojí kvalita?

Sdílíme z Facebooku: Hamé prodává svoji vepřovku i v Rakousku – tam dává prvotřídní maso do 300 g balení za 1.79€ (viz foto) a hnusy, co zůstanou, zabalí do 290 g balení a prodávají jako prémiové Čechům za v přepočtu krásných 2.15€!

Web ReceptyOnLine.cz slaví. Za 12 let působení na internetu nedávno překonal 50 milionů návštěv!

Ano, je to tady. Nový milník v návštěvnosti internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, která nedávno překonala hranici 50 milionů návštěv za své působení na českém internetu. Je to sice již 13 let, co se v nějaké podobě web na internetu prezentuje, ale až v lednu roku 2007 byl napojen na stránky TOPlist.cz, které měří návštěvnost webů. I když právě dnes na číselníku přeskočilo číslo 50 milionů, je to již pár měsíců, co vlastně byla tato návštěvnost webem dosažena!

Za plesnivé, prošlé a špatně označené zboží zaplatí Ahold a Kaufland pokutu skoro dva milióny

Krajský soud v Brně potvrdil pokutu 800 000 korun pro společnost Ahold, která provozuje prodejny Albert, a 1,08 miliónu pro Kaufland. Řetězce prohrály spor se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí (SZPI), která jim sečetla několik prohřešků. Podle mluvčího inspekce Pavla Kopřivy šlo o prodej potravin nebezpečných pro lidské zdraví, falšovaných i nejakostních. Řetězce mají možnost podat kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu.

Zachraň jídlo vydává svou první kuchařku a spouští e-shop

“100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku” je podtitul nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která vychází v říjnu tohoto roku. Iniciativa Zachraň jídlo v receptech pracuje se surovinami, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Smyslem knihy je snížit plýtvání na úrovni domácností. Kuchařku je možné si předobjednat na e-shopu a zisk z prodeje půjde na rozvoj vzdělávacích aktivit o plýtvání jídlem.

Zachraňte medvědí česnek, zní na sociálních sítích. Nájezdníci ho ničí

Sběrači módního druhu česneku často trhají celé rostliny tak, že zničí i poupata. Tím, že nemají čas vykvést, zabrání rostlině v rozmnožování. Podobným postupem se klidně může stát, že kolonie medvědího česneku do několika let vymřou.

Zdeněk Pohlreich: Končím, patřím do starého železa, už většinou ani nevařím

Téměř deset let jezdil po celé zemi a radil majitelům restaurací. Jeho pořad Ano, šéfe! se stal legendou. Teď se rozhodl, že končí. Rozhovor přinesl Magazín MF DNES.

Zdravé vaření s Fitrecepty slaví úspěch, vychází druhý díl kuchařky mladých studentů

Je to jen pár měsíců, co trojice studentů Petr Novák, Barbora Kravková a Barbora Hlubučková uvedli na trh svoji kuchařku zdravých receptů, a již tu máme druhý díl. Stejně jednoduché, lákavé a přitom vymazlenější. Taková je kuchařka Jíme zdravě s Fitrecepty II. Na pultech knihkupectví se objeví 10. listopadu za cenu 399 korun. A co nového v ní najdete?

Zemědělci na besedě prozradili vše: Dva roky staré belgické máslo na českém trhu. V zájmu EU není, abychom vyráběli mléko. Měli jsme 1,3 milionu krav a dnes…

Když za komunistů nebyly – s prominutím – dámské vložky, řešil to i komunistický sekretariát na nejvyšší úrovni. Dnes problém zemědělství, dotovaných potravin, nesoběstačnosti a samozřejmě nedostatku mléka a až chaotickém výpadku másla řeší resortní ministr a Visegrádská čtyřka. S Bruselem to ale ani nehne a zatím není vidět, že by se zabýval potřebami v „nových“ členských zemích z východní Evropy. Jak říkají farmáři – jako odbytiště jsme dobří, jako dodavatelé nepotřební. Jaká je to tedy spravedlnost a společný trh? táží se. Máslo nejen že je strategická komodita, ale u nás možná „promluví“ i do parlamentních voleb. Stovka za kostičku před Vánocemi není už science-fiction …

Zemřel muž, který vymyslel pizzu s ananasem

V Kanadě zemřel ve čtvrtek ve věku 83 let restauratér Sam Panopoulos, jemuž je připisováno, že jako první dal na pizzu ananas. Na menu v jeho podniku se tato neobvyklá pochoutka objevila v 60. letech minulého století. Od té doby se neustále debatuje, jestli toto sladké ovoce vůbec na pizzu patří.

Získejte finanční podporu pro vaše projekty – přihlaste je do programu společnosti Tesco

Společnost Tesco zahájila již 5. ročník úspěšného programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“. Až do 16. listopadu 2018 se do programu se svými projekty mohou přihlásit všechny neziskové a příspěvkové organizace, které se zaměřují na podporu revitalizace prostředí, vzdělávání, zdravého životního stylu, sociálně slabých a znevýhodněných skupin, dětí nebo nezaměstnaných, a to v 90 regionech napříč celou republikou. Každý vítězný projekt získá prostřednictvím Nadačního fondu Tesco finanční příspěvek ve výši 30 000 korun. Finanční podporu získají i projekty, které se umístí na druhém a třetím místě. V pátém ročníku Tesco opět rozdělí přes 5 milionů korun.

Známe vítěze barmanské soutěže High Five Flor de Caña Mixtronomy Competition 2019

Čtvrtý ročník barmanské soutěže High Five Flor de Caña Mixtronomy Competition je za námi. Jeho vítězem se stal Tomáš Nejedlý z pražského baru Cash Only se svým drinkem Never Give Up. Soutěž prověřila u účastníků nejen barmanské znalosti, ale i umění párování drinků s jídlem, což je velmi obtížná disciplína. Profesionální barmani, kteří se utkali ve finále, se s ní však popasovali velmi dobře. Vítěze soutěže oznámil Raúl Zeledón, globální brand ambasador společnosti Flor de Caña.

Známe vítěze třetího ročníku barmanské soutěže s rumem Flor de Caña

V rámci Rumfestu by Barlife, který se konal v sobotu 19. května 2018 v pražských Žlutých lázních, proběhlo finále již třetího ročníku barmanské soutěže s rumy Flor de Caña, tentokrát ve stylu High Five Flor de Caña Mixtronomy Competition. Netradiční pojetí barmanské soutěže má svého vítěze – Vítězslav Cirok z pražského baru L’Fleur.

Zpracování rybízu

Nevíte co se záplavou rybízu na vaší zahrádce? Nezoufejte a klikněte na některý z našich odkazů, ten vás přenese přímo do kategorie daného receptu a vy se můžete po dobré přípravě pustit do boje se zpracováním rybízu.
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy