REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Procestujte svět s novou kuchařskou show

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rádi na dovolených ochutnáváte místní speciality a dostali jste chuť na pravý indický dahl, italské těstoviny či francouzský quiche, ale nevíte, jak je připravit? Když v současné situaci můžeme cestovat leda tak prstem po mapě, právě kuchyň může být místem, kde se vaše cestovatelská duše trochu nasytí. Neprobádané chutě orientu a středomořské kuchyně vás zlákají v kuchařské show Se šéfkuchařem kolem světa na ta správná místa už 17. října ve 21:30 na TV Paprika.


Cestování bez hranic

Slovenský šéfkuchař Gabo Kocák je známý svým působením v kuchařské show, ale hlavně v michelinských restauracích po celém světě. Po letech strávených od úsvitu do soumraku v kuchyni si řekl dost a otevřel si v Popradu svojí vlastní restauraci Doma u nás, kde chce vařit hlavně pro obyčejné lidi. V televizní relaci S šéfkuchařem kolem světa na TV Paprika spojil lásku k cestování a vaření mezinárodní kuchyně. Můžete se tak těšit na přípravu grilované pakambaly, čokoládového suflé s kozím sýrem, ale i karbanátků jako od babičky. Označte si v kalendáři 17. října 21:30 a nechte se unášet cestováním v kuchyni na TV Paprika.

 

 

Na slovíčko v kuchyni

Myslíte si, že se vyznáte v kuchařské terminologii a ovládáte všechny mezinárodní pojmy? Tak si vás vyzkoušíme! Víte odkud pochází omáčka Béarnaise? Kdybyste řekli, že z Francie, máte pravdu, přestože je to omáčka holandského typu, která je paradoxně také původně francouzská. Skvěle se hodí ke steakům a grilované zelenině. A co je třeba takový ramen? Na poslech zavání arabskou kuchyní, ale opak je pravdou. Jedná se o japonské jídlo ze silného masového vývaru, řasy kumbu s vaječnými nudlemi, vejci a bambusovými výhonky. Evokuje i ve vás název pak choi nějaké čínské nudle? Pokud ano, jste na omylu. Pak choi anebo bok choy, či pok choi je sice původcem z Číny, ale jde o druh čínské kapusty. Je plná antioxidantů, vápníku, hořčíku, betakarotenů a je v ní téměř celý B-komplex. Používá se do salátů, ale je vhodná i na grilování a vaření.

 

Spojení čokolády a sýra? Nic nemožného!

Chcete své hosty překvapit lahodným dezertem a zároveň je vyzkoušet, jestli v něm ucítí nečekanou ingredienci? Potom je pro vás ideálním receptem čokoládové suflé s kozím sýrem, kávovým mascarpone a kamínky z bílé čokolády. Pojďme na to! Recept se objeví po kliknutí na jeho název nebo fotografii!

 

 

Sledujte pořad Se šéfkuchařem kolem světa s Gabo Kocákem od 17. října ve 21:30 na TV Paprika. Vařit s čerstvými sezónními surovinami se můžete naučit díky pořadu Čtyři roční období se šéfkuchařem Jiřím Halamkou od 12. října ve 20:00 na TV Paprika.

 

O AMC Networks International – Central and Northern Europe:

AMC Networks International – Central and Northern Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společnostní na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic soustřeďujících se na Střední a Východní Evropu. Současné AMCNI – Central and Northern Europe portfolio nabízí televizní stanice ve čtyřech žánrech: sportovní: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, JimJam; zábavně-vzdělávací: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home a filmové: AMC a Film+. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky, jazykové verze a trhy.  Je dostupný v celé řadě platforem včetně HD služeb na vyžádání a verze pro mobilní telefony.

AMC Networks International (AMCNI) je globální divizí AMC Networks a dodavatelem uznávaných zábavních pořadů pro předplatitele ve více než 140 zemích a územích v Africe, Asii, Evropě a Latinské Americe. AMCNI zahrnuje jak globální značky SundanceTV a MGM Channel, tak populární kanály s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací najdete na www.amcnetworks.com/amcni.

O společnosti AMC Networks:

Společnost AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) se již více než 30 let věnuje produkci kvalitních filmů a pořadů, vlastní a provozuje několik populárních a oceňovaných značek v oblasti placené kabelové televize. AMC, IFC, SundanceTV, WE tv, a IFC Films produkují pořady, které jsou výrazné, zajímavé, kulturně relevantní a oslovující diváky napříč různými společenskými skupinami. Společnost také provozuje globální divizi, AMC Networks International. Více informací najdete na www.amcnetworks.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Mezinárodní den veganství se ve světě slaví už 26 let, letos se oficiálně připojí i české cereálie

Den, který patří rostlinnému stravování každoročně připadá na 1. listopadu. Poprvé se tento svátek slavil roku 1994, v den 50. výročí založení britské organizace Vegan Society. Ta vznikla na popud jistého Donalda Watsona, který společně s pár dalšími lidmi vystoupil z organizace Vegetarian Society, jež se odmítla zabývat problematikou mléčného průmyslu a jeho vlivu na zvířata a životní prostředí. V České republice se tomuto životnímu stylu věnuje Česká veganská společnost, která si klade za cíl snížit do roku 2040 živočišnou spotřebu o 50 %.

číst dále ...

Zatočte s chřipkou a vsaďte na bio

Přichází podzim a s ním také nechvalně známé chřipkové období. Při nemocech i nachlazeních se snažíme tělu dodat co nejvíce vitamínů, abychom mu boj s viry ulehčili. Ty nejčastěji hledáme v citrusech, ale někdy zapomínáme, že řadu vitamínů obsahuje i u nás pěstované ovoce a zelenina. Jsou jimi plodiny, které jsou základem mnoha receptů, jako například cibule a česnek, ale i ty méně často používané druhy jako je řepa, paprika nebo třeba rakytník.

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Medovina aneb nápoj z dutin baobabů

Jedním z nejstarších alkoholických nápojů je medovina. Původní název údajně pochází z gaelštiny a tímto jemně nasládlým mokem se posilovali už staří Vikingové. Dnes je považována za přírodní antibiotikum a má pozitivní vliv na tělesné i duševní zdraví. Proč byla původně považována za nápoj králů? A jakým způsobem se vyrábí?

číst dále ...

Vaříte rádi, ale bojujete s časem? Máme řešení. Božskou kuchařku

Máte občas pocit, že váš den by potřeboval nafouknout, abyste stihli uvařit dobrý oběd, večeři a upéct něco sladkého? V tom případě pro Vás máme řešení! Jedinečnou Božskou kuchařku, první svého druhu, pro zaměstnané rodiče, ale i pro svobodné a bezdětné. Zkrátka pro všechny, kteří marně hledají volné chvíle na vaření anebo jim po pozdním návratu domů už chybí energie.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy