REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přijďte ochutnat nejlepší nealkoholický koktejl světa na Foodparade

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

FoodparadePraha 4. září 2013 – V krásných zahradách zámku Troja se tento víkend uskuteční již třetí ročník festivalu jídla a pití Foodparade. Jedním z vrcholů této prestižní přehlídky bude možnost vůbec poprvé ochutnat nejlepší nealkoholický koktejl světa, Walu Forever Young. Na festivalu se budou prezentovat desítky restaurací a dodavatelů dobrého jídla a pití.


Koktejl Walu Forever Young představí jeho tvůrce Achim Šipl v rámci své barmanské show. Rodák z Bílého Potoka u Liberce a barman pražské restaurace Oblaca vytvořil drink speciálně pro mistrovství světa v přípravě nealkoholických nápojů Mattoni Grand Drink. Za fantastickou chutí koktejlu Walu Forever Young stojí vyvážená kombinace netradičních surovin, zejména pak papriky a rebarbory, která roste na zahradě babičky Achima Šipla.

„Nejvíce se těším na reakce od návštěvníků, kteří poprvé ochutnají Walu Forever Young. I když před porotou složenou z odborníků z celého světa obstál na výbornou, přeci jenom cítím lehkou nervozitu,“ říká Achim Šipl. A jaká je jeho rada pro všechny, kteří si budou chtít namixování drinku sami vyzkoušet? „Hlavně neztrácejte trpělivost, u baru platí dvojnásob, že chybami se člověk učí. Ať už s mícháním máte zkušenosti, nebo jste začátečníkem, vždy jsou klíčem k úspěchu kvalitní suroviny a přesnost,“ dodává novopečený mistr světa. Podle Achima Šipla by se při přípravě koktejlů také rozhodně nemělo zapomínat na použití perlivé minerální vody, bublinky působící na jazyk totiž dokážou naplno rozvinout chuť drinku. Barman rád pracuje například s Mattonkou.

Vedle Achima Šipla se v kuchařských show představí třeba mág molekulární kuchyně Petr Koukolíček nebo známý šéfkuchař Martin Polačko. Vedle možnosti ochutnat degustační menu i pochoutky z pečlivě vybraných pražských restaurací jsou pro návštěvníky připravené kurzy vaření, besedy s odborníky a bohatý program pro děti.

Brány Trojského zámku budou otevřeny v sobotu od 11 do 21 hodin, v neděli pak od 11 do 20 hodin. Vstupenky na Foodparade je možné zakoupit na místě za 350 Kč nebo v předprodeji za 300 Kč. Po předložení platné vstupenky obdrží každý návštěvník akce 20 chefů. Chef je oficiálním platidlem na festivalu, 1 chef je za 10 Kč a na stáncích se s ním bude platit za degustační porce i pití. Chefy je také možné zakoupit kdykoliv během trvání Foodparade přímo v areálu. Bližší informace zjistíte na www.foodparade.cz.

Koktejl na festivalu FoodparadeA jaký je recept na koktejl Walu Forever Young?

  • 10 cl přírodní minerální vody Mattoni
  • 5 cl freshe z rebarbory
  • 0,5 cl freshe z červené papriky
  • 1 cl vanilkového sirupu bez cukru
  • 3 g ovocného čaje Cocolle č. 62
  • 1 cl datlového bio sirupu

Postup: Všechny ingredience kromě Mattoni nalijeme do sklenice s několika kostkami ledu, pak nápoj dolijeme Mattoni a ozdobíme práškem z lyofilizovaných malin, rebarborou, vlásky chilli, jedlým zlatem, citónem a lípií.

Letošní ročník Mattoni Grand Drink se již potřetí konal pod hlavičkou mistrovství světa. Soutěž, která vedle nejnovějších trendů v mixologii propaguje i zdravý životní styl, vyvrcholila 18. srpna v Praze. Všechny soutěžní drinky, kromě důrazu na inovativní postupy, netradiční chutě a originální vzhled koktejlu, podléhají přísným pravidlům ohledně obsahu kalorií (maximálně 25 kcal na 100 ml) a vždy obsahují minerální vodu Mattoni, která se pro svou unikátní chuť stala vybranou vodou Světové barmanské asociace.

 

Poznámka redakce: O Karlovarských minerálních vodách

Karlovarské minerální vody, a. s., jsou největším výrobcem minerálních a pramenitých vod v České republice. Vedle tradiční minerální vody Mattoni jsou výrobci pramenité vody Aquila a minerální vody Magnesia. Společnost byla založena karlovarským rodákem Heinrichem Mattonim v roce 1873 a Mattoni tak letos slaví 140 let. Současnou podobu získaly Karlovarské minerální vody v 90. letech díky výrazným investicím nových majitelů, italské rodiny Pasquale. Karlovarské minerální vody v současné době vyváží své produkty do 20 zemí světa. Společnost se významně podílí na kulturním, sportovním a společenském životě v České republice. Podporuje také projekty spojené s ochranou přírody a ekologií. Profesionální přístup KMV i jejích zaměstnanců k otázce kvality produktů byl ohodnocen celou řadou ocenění.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Zatočte s chřipkou a vsaďte na bio

Přichází podzim a s ním také nechvalně známé chřipkové období. Při nemocech i nachlazeních se snažíme tělu dodat co nejvíce vitamínů, abychom mu boj s viry ulehčili. Ty nejčastěji hledáme v citrusech, ale někdy zapomínáme, že řadu vitamínů obsahuje i u nás pěstované ovoce a zelenina. Jsou jimi plodiny, které jsou základem mnoha receptů, jako například cibule a česnek, ale i ty méně často používané druhy jako je řepa, paprika nebo třeba rakytník.

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Vaříte rádi, ale bojujete s časem? Máme řešení. Božskou kuchařku

Máte občas pocit, že váš den by potřeboval nafouknout, abyste stihli uvařit dobrý oběd, večeři a upéct něco sladkého? V tom případě pro Vás máme řešení! Jedinečnou Božskou kuchařku, první svého druhu, pro zaměstnané rodiče, ale i pro svobodné a bezdětné. Zkrátka pro všechny, kteří marně hledají volné chvíle na vaření anebo jim po pozdním návratu domů už chybí energie.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy