REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nová příležitost pro gurmány z celé země

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Celý svět momentálně prochází velmi složitým obdobím. Zkusme si ale i tyto dny nějak zpříjemnit, třeba dobrým jídlem. Kvalitní gastronomie nemusí patřit pouze na stůl luxusní restaurace, společnost XO foods věří, že vařit ze skvělých surovin zvládnete i vy. Proto v těchto dnech otevírá nový e-shop a jako jediná svého druhu nabízí závoz do všech koutů České republiky. Vybírat můžete na www.xofoods.com.


Máte-li rádi dobré jídlo a zároveň sázíte na kvalitu, není nad to zajít si do dobrého podniku a nechat se ohromit uměním profesionálů. Jsou ale i okamžiky, kdy zůstanete doma a partnera či přátele překvapíte delikatesou vlastní výroby. Zvládnete to, hlavní je mít po ruce skvělé suroviny. A pro ty už nemusíte nikam daleko, stačí mít nápad a vědět, na koho se obrátit.

 

 

Hlavní portolio firmy XO foods tvoří prémiové hovězí z celého světa. Maso můžete samozřejmě koupit v mnoha řeznictvích či supermarketech, původ a kvalita se ale značně liší. Typicky chovaný skot má nejprve mladé, poté je dlouhodobě využíván k produkci mléka. Několik let je živený stále stejným typem krmiva a má minimální možnost výběhu. Maso takového zvířete bývá tuhé, suché a bez očekávané chuti.

Oproti tomu maso, které můžete koupit u XO foods, je maso krav, jež se neustále pohybují na čerstvém vzduchu a jsou speciálně krmeny. Jejich tělo je plné síly a energie. Má přiměřený poměr svalové hmoty a tuku. „Naše maso je navíc vyzrálé. Minimálně tři týdny zraje suchou metodou, poté při přepravě k nám ještě i metodou mokrou. Je krásně mramorované, šťavnaté, jemné a plné hovězí chuti,“ říká Martin Hanák, obchodní ředitel XO foods.

V on-line obchodě www.xofoods.com najdete také maso japonského plemene krav kobe, v dnešní době spíš známého pod jménem wagyu. Jde o výjimečnou delikatesu, jíž se také přezdívá kaviár mezi hovězím. Tato zvířata mají zcela specifickou potravu a pravidelně se jim dostává masáží celého těla, ať už přístrojových, či dokonce ručních. Jejich maso má vysoký podíl mezisvalového tuku a obecně platí, že čím tučnější, tím víc je ceněné. Překvapivě se jedná o tuk plný mononenasycených mastných kyselin, který je vhodný například pro nízkocholesterolovou dietu.

 

 

I když je hovězí nejsilnějším know-how firmy, nabízí XO foods i mnoho dalšího – vepřové, jehněčí, různé druhy drůbeže, mražených mořských plodů, mléčné výrobky, oleje nebo jako alternativu ke konzumaci masa nově také vynikající veganské produkty. V každém případě hraje kvalita hlavní roli. Nejedná se zdaleka o nováčka na trhu, hotelům a restauracím v několika zemích střední Evropy XO foods úspěšně dodává suroviny již 12 let. Mimořádné okolnosti ale přinutily tým firmy zareagovat na náhlou změnu na gastronomickém trhu a prodej on-line spustit mnohem dříve, než původně plánoval. Více na www.xofoods.com.

 

Poznámka redakce:

XO foods je předním dodavatelem vybraných gastronomických surovin určených především pro tzv. fine dining. Hlavní část sortimentu tvoří čerstvé hovězí maso, které firma dováží ze všech koutů světa – Severní a Jižní Ameriky, Austrálie, Nového Zélandu i Evropy. Kromě něj nabízí také maso drůbeží, jehněčí, rozličné delikatesy a v neposlední řadě též variaci mražených mořských plodů. Produkty XO foods vyhledávají nejlepší hotely a restaurace v celé střední Evropě. Jejich přízeň jsme si získali díky své nekompromisní kvalitě a jedinečnému servisu.

In XO foods we love to say YES!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Kouzlete se saláty a připravte si svěží večeři

Dostaňte se na léto do formy. Vyzkoušejte namísto těžkých a smažených pokrmů lehká jídla, jako jsou čím dál oblíbenější Buddha bowls. Přestože můžete mít pocit, že vás zeleninový salát nezasytí, věřte, že v kombinaci s kvalitním masem nebo sýrem, tomu bude právě naopak. Nejen, že zaženete hlad, ale budete mít také spoustu energie. Salát nemusí být jen kombinace nakrájené zeleniny, ale mísa plná vyvážených a plných chutí.

číst dále ...

Zpestřete si grilování prvním nutričně kompletním rostlinným burgerem od české Many

Česká firma Mana přišla s novinkou, kterou je první nutričně kompletní rostlinný burger na světě. I přes jeho rostlinný původ neztrácí tento burger nic na chuti ani textuře. Díky intenzivnímu vývoji se podařilo vytvořit burger, který chutná stejně dobře jako ty masové, má pevnou strukturu, a přitom je i skvěle šťavnatý. ManaBurger není jen pro vegany, ale i pro ty, kteří mají rádi chuť poctivého burgeru z hovězího masa, ale chtějí si místo něj občas dopřát zdravější a nutričně plnohodnotnou alternativu vyrobenou s výrazně nižším dopadem na planetu. Výroba tohoto burgeru je totiž výrazně šetrnější k životnímu prostředí než produkce hovězího masa. Energetická náročnost je o polovinu nižší a spotřeba vody dokonce o 99 %.

číst dále ...

Zelenina jako strašák dětských talířů

Zelenina – základní potravina, která by měla mít své místo v dospělém, ale i dětském jídelníčku. Jenže donutit děti zeleninu jíst, bývá občas problém. Můžete ji ale šikovně schovat do jídel, ve kterých nepůjde tolik poznat. Přinášíme vám tipy, jak udělat pokrmy ze zeleniny atraktivnější a taky chutnější.

číst dále ...

4 nejlepší třešňové Cake Pops recepty

Tak dobré a přitom tak rychle pryč. Třešně jsou jedna z těch typicky letních surovin, která je pryč dřív, než se rozkoukáte. Vrhněte se na ně tento rok pořádně a až se vám přejí čerstvé, zakomponujte je do dezertů! Hitem jsou teď dezerty, které si každý jednoduše vezme do ruky bez složitého krájení a oddělování.

číst dále ...

3 okamžiky, kdy se vyhnout cukru a vsadit na svačinku plnou bílkovin

Když nás trápí pocit hladu, zaženeme ho jídlem. Spousta potravin ho dokáže přirozeným způsobem potlačit, obzvlášť potom ty, které jsou bohaté na proteiny a navozují rychlý pocit sytosti. Jiné zase naopak ovlivňují chutě a je lepší se jim vyhnout obloukem. Jsou to ty s vysokým glykemickým indexem, které sice „zaplácnou“, ale zanedlouho se žaludek ozve znovu a o to silněji. Obzvlášť pozor si dejte na potraviny, v kterých byste nenápadně ukrytý cukr nečekali. Ozývá se hlad nevhod? Zažeňte ho unikátní proteinovou tyčinku bez přidaného cukru.

číst dále ...

Bageterie Boulevard uvádí nové menu podle známého izraelského šéfkuchaře, jako první ho ochutnal izraelský velvyslanec

Zákazníci Bageterie Boulevard možnost ochutnat nové sezónní Chef Menu, které pro ně sestavil přední izraelský šéfkuchař Charlie Fadida z Tel Avivu. V menu hrají prim chutě i suroviny typické pro izraelskou kuchyni. Kromě dvou různých baget a polévky se v rámci řady Balanced calories představí také vegetariánský burger a veganský wrap. Nové Chef Menu je dostupné na všech pobočkách Bageterie Boulevard. Jako první menu ochutnal velvyslanec Státu Izrael v České republice Daniel Meron.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy