REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nová příležitost pro gurmány z celé země

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Celý svět momentálně prochází velmi složitým obdobím. Zkusme si ale i tyto dny nějak zpříjemnit, třeba dobrým jídlem. Kvalitní gastronomie nemusí patřit pouze na stůl luxusní restaurace, společnost XO foods věří, že vařit ze skvělých surovin zvládnete i vy. Proto v těchto dnech otevírá nový e-shop a jako jediná svého druhu nabízí závoz do všech koutů České republiky. Vybírat můžete na www.xofoods.com.


Máte-li rádi dobré jídlo a zároveň sázíte na kvalitu, není nad to zajít si do dobrého podniku a nechat se ohromit uměním profesionálů. Jsou ale i okamžiky, kdy zůstanete doma a partnera či přátele překvapíte delikatesou vlastní výroby. Zvládnete to, hlavní je mít po ruce skvělé suroviny. A pro ty už nemusíte nikam daleko, stačí mít nápad a vědět, na koho se obrátit.

 

 

Hlavní portolio firmy XO foods tvoří prémiové hovězí z celého světa. Maso můžete samozřejmě koupit v mnoha řeznictvích či supermarketech, původ a kvalita se ale značně liší. Typicky chovaný skot má nejprve mladé, poté je dlouhodobě využíván k produkci mléka. Několik let je živený stále stejným typem krmiva a má minimální možnost výběhu. Maso takového zvířete bývá tuhé, suché a bez očekávané chuti.

Oproti tomu maso, které můžete koupit u XO foods, je maso krav, jež se neustále pohybují na čerstvém vzduchu a jsou speciálně krmeny. Jejich tělo je plné síly a energie. Má přiměřený poměr svalové hmoty a tuku. „Naše maso je navíc vyzrálé. Minimálně tři týdny zraje suchou metodou, poté při přepravě k nám ještě i metodou mokrou. Je krásně mramorované, šťavnaté, jemné a plné hovězí chuti,“ říká Martin Hanák, obchodní ředitel XO foods.

V on-line obchodě www.xofoods.com najdete také maso japonského plemene krav kobe, v dnešní době spíš známého pod jménem wagyu. Jde o výjimečnou delikatesu, jíž se také přezdívá kaviár mezi hovězím. Tato zvířata mají zcela specifickou potravu a pravidelně se jim dostává masáží celého těla, ať už přístrojových, či dokonce ručních. Jejich maso má vysoký podíl mezisvalového tuku a obecně platí, že čím tučnější, tím víc je ceněné. Překvapivě se jedná o tuk plný mononenasycených mastných kyselin, který je vhodný například pro nízkocholesterolovou dietu.

 

 

I když je hovězí nejsilnějším know-how firmy, nabízí XO foods i mnoho dalšího – vepřové, jehněčí, různé druhy drůbeže, mražených mořských plodů, mléčné výrobky, oleje nebo jako alternativu ke konzumaci masa nově také vynikající veganské produkty. V každém případě hraje kvalita hlavní roli. Nejedná se zdaleka o nováčka na trhu, hotelům a restauracím v několika zemích střední Evropy XO foods úspěšně dodává suroviny již 12 let. Mimořádné okolnosti ale přinutily tým firmy zareagovat na náhlou změnu na gastronomickém trhu a prodej on-line spustit mnohem dříve, než původně plánoval. Více na www.xofoods.com.

 

Poznámka redakce:

XO foods je předním dodavatelem vybraných gastronomických surovin určených především pro tzv. fine dining. Hlavní část sortimentu tvoří čerstvé hovězí maso, které firma dováží ze všech koutů světa – Severní a Jižní Ameriky, Austrálie, Nového Zélandu i Evropy. Kromě něj nabízí také maso drůbeží, jehněčí, rozličné delikatesy a v neposlední řadě též variaci mražených mořských plodů. Produkty XO foods vyhledávají nejlepší hotely a restaurace v celé střední Evropě. Jejich přízeň jsme si získali díky své nekompromisní kvalitě a jedinečnému servisu.

In XO foods we love to say YES!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Slavte chutně a bez výčitek

Připravte pro své nejbližší nezapomenutelné vánoční či silvestrovské pohoštění s výjimečně kvalitními tatarkami a majonézou Spak Master. Důraz je bez kompromisů kladen na tu nejvyšší kvalitu. Tato kolekce chlazených výrobků je přirozeně bez antioxidantů, škrobu, barviv a přidaných aromat. To se dotýká i vajec, která pocházejí z volných chovů. Využijte opravdu poctivých surovin pro přípravu vašich receptů.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

Slupky od ovoce i papírové utěrky. Podívejte se, co všechno patří do kompostu

Nejen péče o zahradu, ale také práce v kuchyni s sebou přináší množství odpadu, kterého se ale lehce zbavíte tím, že ho pomocí kompostování přeměníte na kvalitní hnojivo. Není to žádná věda, většinu práce za vás totiž odvede příroda. Jen si musíte dát pozor, jaký odpad do kompostu dáváte a který tam naopak nepatří.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy