REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Návrhář Pavel Berky uspěl i v kuchyni, bojuje v soutěži MasterChef Česko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Světoznámému módnímu návrháři Pavlu Berkymu už nestačí jen ateliér. Pustil se do vaření v soutěži MasterChef, která právě odstartovala na Nově a sklidil obrovský úspěch. Jako první ze soutěžících postoupil rovnou mezi 16 nejlepších.


Pavel Berky pochází ze Slovenska, přesto jako módní návrhář úspěšně tvoří v České republice, kde nyní působí. Známý je však i v Londýně, Budapešti, New Yorku či Salt Lake City. Módě se věnuje
v podstatě od malička, kdy si jako dítě kreslil návrhy střihů. Profesionální kariéru odstartovalo studium na pražské UMPRUM. Dnes obleká slavné osobnosti jako je Monika Bagárová, Lucii
Vondráčkovou, Mariannu Prachařovou, Barboru Mottlovou, Adélu Banášovou či Sisu Skolovskou a další. Jeho cesta se právě nedávno rozdvojila a začal se věnovat více i vaření. Jedním z prvních
impulsů byla i spolupráce s Kristínou Nemčkovou, která je nejmladší vítězkou v soutěži MasterChef.

 

 

„V životě máte vždy několik cest, kterými se můžete vydat. Nikdo vám nikdy nezaručí, že ta, pro kterou se rozhodnete, bude ta správná. Hlavní ale je, abyste si vybrali cestu, která vás bude inspirovat a naplňovat. Já jsem měl od dětství dvě vášně, módu a vaření. Doposud jsem se na plno věnoval módě, teď jsem se díky soutěži MasterChef vydal i tím druhým směrem. Dokonce jsem se přistihl u toho, že vaření doma si užívám víc, než práci v ateliéru. Uvidíme, kam až se mi podaří dostat a jak velkou roli bude hrát vaření v mém pracovním životě. Miluji výzvy, miluji, když člověk může dělat to, co chce a co ho baví,“ říká návrhář a vášnivý kuchař Pavel Berky.

Propojení módy a vaření může být bližší, než si myslíme. Brzy se očekává i jeho kolekce zástěr a designového vybavení kuchyně. „Dlouho jsme s celým týmem přemýšleli, jak propojit svět módy a
vaření, když se chci oběma věnovat a baví mě. Nakonec jsme v nich našli společnou cestu a to je design. Design v oblečení i na talíři je právě moje láska“.

 

 

Pavel se přihlásil do kuchařské soutěže MasterChef a podařilo se mu hned postoupit z prvních 60 soutěžících mezi nejlepších 16. Porotu naprosto nadchl kachními prsy s fíkovou omáčkou a bramborem, ozdobeným grilášem plněným kachní paštikou z oblíbené tradiční romské kuchyně, kterou mu dělává jeho maminka.

 

Recept k článku:

Foto zdroj: TV NOVA a Pavel Berky, text: Pavelberky.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy