REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mobilní aplikace Gastromapa Lukáše Hejlíka dostala na léto nové funkce. Uživatelé loví v podnicích titul Mistr Mapař

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mobilní aplikace Gastromapa Lukáše Hejlíka, která lidem přináší tipy na to, kam si v Česku mohou zajít na dobré jídlo, kávu či pivo, dostala na léto nové funkce. Uživatelům přibyla možnost psát si k podnikům vlastní poznámky a prostřednictvím check-inů se pak mohou vydat na honbu za titulem Mistr Mapař. Aplikaci si do svých zařízení stáhlo už 170 tisíc uživatelů, možnost označit svou polohu využili během jednoho měsíce u třinácti tisíc návštěv tuzemských podniků.


Po českých a moravských luzích a hájích jezdí Lukáš Hejlík už pět let. Každý den přináší lidem na internetu tipy na to, kam si mohou bez obav zajít na dobré jídlo, zákusek, kávu či pivo. Celkem takto propagátor tuzemské gastronomie navštívil na 1 500 podniků. Tisíc z nich lidé najdou i v mobilní aplikaci, která je od loňska ke stažení na Google Play a v App Store. Na obou platformách si ji doposud stáhlo na 170 tisíc uživatelů.

Za aplikací stojí brněnská vývojářská agentura Futured. Ta na léto připravila aktualizaci, která uživatelům přináší řadu nových užitečných funkcí. „Přidali jsme možnost psát si k podnikům vlastní poznámky. Přímo z jejich detailu v aplikaci mohou uživatelé také vstoupit do diskuze na sociální síti Facebook, což jim ušetří čas jinak strávený jejím vyhledáváním. Přibyla též možnost označení polohy v daném podniku a novinkou jsou pak také prvky gamifikace, které Gastromapě přidávají prvek hravosti a soutěžení,“ říká Lukáš Strnadel, CEO Futured.

 

 

Ve svém osobním profilu v aplikaci tak uživatelé nově najdou celkem tři záložky – Úspěchy, Navštívené a Oblíbené. V poslední zmíněné mohou procházet podniky, které si dříve označili srdíčkem jako oblíbené. V Navštívených jsou poté chronologicky seřazena místa, u nichž využili možnosti označení polohy. Díky timeline se tak mohou vždy podívat na den a čas, kdy dané gastronomické zařízení navštívili.

V záložce Úspěchy se uživatelé vydávají na honbu za titulem Mistr Mapař, a to hned v osmi kategoriích – Bary, Bistro, Restaurace, Pivovary, Prodejny, Farmy, Cukrárny a Kavárny. „Sbírání úspěchů úzce souvisí s označováním polohy při návštěvách tuzemských podniků. Za deset označení polohy na ně čeká nejprve titul Mapař Začátečník, padesátka jim přinese titul Pokročilý Mapař a na vysněného Mistra Mapaře jich potřebují rovnou stovku. Aby někdo dosáhl nejvyšší mety ve všech osmi kategoriích, musel by navštívit celkem osm stovek podniků,“ popisuje Lukáš Strnadel.

Letošní léto bude vzhledem k pandemii koronaviru více ve znamení cest po Česku než dovolených v zahraničí. Statistiky z Gastromapy Lukáše Hejlíka svědčí o tom, že její uživatelé českou gastronomii ve štychu nenechají. Za poslední měsíc si jejím prostřednictvím prohlédli bezmála čtvrt milionu detailů podniků, rozdali 3 800 srdíček a zaznamenali třináct tisíc návštěv.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy