polévky
Andaluská studená polévka
Tento recept se jmenuje v originále Potage Andalou. Podobně jako Italové mají svojí studenou polévku gazpacho, Bulhaři tarator. Ve Francii, v letních dnech, zase osvěží tato studená polévka.
Baskická rybí polévka
Polévka z brambor, rajčat, papriky, ryby a dalších ingrediencí. Recept z pomezí Francie a Španělska.
Bouillabaise (bujabéz)
Francouzská polévka z ryb, darů moře, zeleniny a koření.
Bouillabaisse
Polévka z mořských plodů, ryb a dalších ingrediencí, podávaná s opečenými bagetami potřenými omáčkou.
Bourride (provensálská rybí polévka)
Vývar z ryb s bylinkami a chlebem.
Cibulačka II.
Polévka z cibule, bílého vína, vývaru, česneku a koření, servírovaná posypaná strouhaným sýrem a těsně před podáváním v troubě zapečená.
Francouzská cibulačka II.
Známý francouzský recept na polévku připravenou z cibule, vína a dalších ingrediencí, servírovanou s plátky opečené bagety se zapečeným sýrem. Tento recept je poněkud pracnější, ale výsledek stojí zato!
Francouzská cibulačka III.
Jedna z rychlejších variant přípravy slavné francouzské polévky z cibule, vína, vývaru a koření, servírovanou s opečenou bagetkou posypanou nastrouhaným tvrdým sýrem.
Francouzská cibulová polévka
Jedna z variant na přípravu chutné francouzské polévky z cibule, bílého vína, masového vývaru a dalších ingrediencí, servírovaná ozdobená opečenými krutony z bagety a strouhaným sýrem.
Francouzská hříbková polévka
Mladé hříbky opečené na másle, vhozené do čirého hovězího vývaru povařeného s vínem a zeleninou.
Francouzský baklažánový kotlík
Tato zeleninová polévka je podle starého francouzského receptu, podává se horká s krajíčky chleba.
Garbure (garbýr)
Polévka z kapusty, fazolí, a uzeného masa.
Hřibová polévka
Francouzský recept na polévku připravenou z čerstvých hřibů a slepičího vývaru, servírovanou s opečenými trojhránky toastového chleba, zdobené nasekanou čerstvou petrželkou.
Kuřecí Pot au feu
Tento recept je netypicky jen z kuřecího masa a zeleniny. Klasický, původní francouzský recept je z masa hovězího, zeleniny a vnitřností.
Morkové knedlíčky II.
Knedlíčky z nejrůznějších přísad jsou oblíbeným doplňkem vývarů, vyzkoušejte francouzské, z morkových kostí.
Normandská cibulačka
Na drobno pokrájená cibule, orestovaná, zalitá vodou, podušená, zapečená s plátky veky a nastrouhaným sýrem.
Normandská rybí polévka
Treska a kousek langusty v zeleninovém vývaru.
Normandský květákový krém
Jemná krémová polévka připravená z uvařeného květáku, hovězího vývaru, vaječných žloutků, mléka a dalších ingrediencí.
Polévka „Petite marmite“
Vývar ze slepice uvařené spolu s telecí kostí, kořením a zeleninou.
Polévka z hlávkového salátu
Netradiční chutná polévka z archivů francouzské kuchyně, vyzkoušejte … je připravená z listů salátu povařených v kuřecím vývaru, po rozmixování polévka dochucená bešamelem, solí a pepřem, servírovaná s toustovými krutonky, posypaná nastrouhaným tvrdým sýrem.
- 1
- 2
- Následující
reklama