REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Andaluská studená polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept se jmenuje v originále Potage Andalou. Podobně jako Italové mají svojí studenou polévku gazpacho, Bulhaři tarator. Ve Francii, v letních dnech, zase osvěží tato studená polévka.


Ingredience:
6 ksrajčat
2 kssladké papriky
1 ksokurky
1 šálekstrouhanky
3 lžíceoleje
2 lžíceocta
kousky ledu
česnek
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Rajčata, papriky i okurku nakrájíme a pak umeleme na masovém strojku nebo zeleninu rozmixujeme
2. Rozdrcenou zeleninu ochutíme utřeným česnekem, octem, olejem a přidáme šálek strouhanky, naředíme ledovou vodou
3. Polévku nalijeme do talířů a přidáme kousky ledu, ihned podáváme.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy