REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Baskická rybí polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z brambor, rajčat, papriky, ryby a dalších ingrediencí. Recept z pomezí Francie a Španělska.


Ingredience:
600 gfiletů z tresky
800 mlvody
3 lžíceolivového oleje
1 lžícenasekané petrželky
4 ksbrambor
4 ksstroužků česneku
3 ksbílé papriky
3 ksrajčat
1 kssvazku mladé cibulky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory opláchneme, nakrájíme na plátky, dáme do vroucí osolené vody, přidáme očištěné, na drobno nasekané cibulky a uvaříme do poloměkka
2. Omytá rajčata i papriky zbavíme semínek, nakrájíme na větší kousky a přidáme k bramborům
3. Přisypeme oloupené, na plátky nakrájené stroužky česneku, přilijeme olivový olej a vaříme dalších 10 minut
4. Nakonec dáme do polévky očištěné rybí filety a povaříme ještě 10 minut
5. Před podáváním dochutíme polévku na drobno nasekanou petrželkou, pepřem, solí a podáváme s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy