REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bouillabaisse

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z mořských plodů, ryb a dalších ingrediencí, podávaná s opečenými bagetami potřenými omáčkou.


Ingredience:
600 gmořských plodů a ryb (očištěné krevety, slávky a maso z bílých ryb)
500 gloupaných konzervovaných rajčat
100 gřapíkatého celeru
300 mlbílého vína
4 ksstroužků česneku
2 ksbobkového listu
2 kscibule
2 ksbagety
špetka šafránu
mletý pepř
olivový olej
voda
sůl
Na omáčku:
100 gmajonézy
2 lžícemleté papriky
1 ksstroužku česneku
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Nejdříve si připravíme omáčku na bagety; majonézu dobře rozšleháme s mletou paprikou, oloupaným, prolisovaným česnekem, podle potřeby ji dochutíme solí a pepřem
2. V kastrolku na 4 lžících rozehřátého oleje orestujeme oloupané, nadrobno nakrájené cibule, pak přidáme oloupané, na plátky nakrájené česneky, přilijeme loupaná rajčata, bílé víno a 200 ml vody
3. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme bobkové listy, šafrán, očištěný, nakrájený řapíkatý celer a vše vaříme na mírném plameni asi 10 minut
4. Pak do kastrolku přidáme ryby, slávky i krevety a pozvolna vaříme ještě asi 15 minut
5. Bagety nakrájíme na plátky, nasucho je opečeme, potom potřeme omáčkou a podáváme k polévce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy