REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzská hříbková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mladé hříbky opečené na másle, vhozené do čirého hovězího vývaru povařeného s vínem a zeleninou.


Ingredience:
150 ghřibů
1 svazekjarní cibulky
1 lhovězího vývaru
2 dlbílého polosladkého vína
1 kspetržele
1 ksmrkve
snítka estragonu
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Mladé hříbky nakrájíme na plátky a společně s pokrájenou cibulkou je orestujeme na másle
2. Do čirého hovězího vývaru vlijeme víno, přidáme snítku estragonu, nakrájenou mrkev a petržel, vaříme, až zelenina změkne
3. Vyndáme snítku estragonu, nasypeme opečené hříbky s cibulkou a necháme chvíli prohřát, dochutíme solí a pepřem
4. Horkou polévku nalijeme do talířů ozdobíme petrželkou a podáváme.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy