Pokud máte v mrazáku či lednici sklenici s vývarem, je načase ji využít! Připravte si například tuto fazolovou polévku připravenou podle osvědčeného receptu z Francie. Lze ji uvařit do půl hodiny díky hotovému vývaru a konzervovaným fazolím.
Ingredience:
1 konzerva | bílé sterilované fazole |
1/4 balení | Kuřecí řízky prsní bez kosti od Drůbežářského závodu Klatovy |
1 sklenice | kuřecí vývar |
1 hrst | listů čerstvého špenátu |
2 ks | středně velká rajčata |
1 ks | červená cibule |
1 ks | mrkev |
1/2 ks | pórek |
čerstvé bylinky (petržel, šalvěj) | |
sušený česnek | |
řapíkatý celer | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Maso nakrájené na kousky spolu se zeleninou vyjma špenátu si připravte už do finální podoby, kterou chcete v polévce, tedy na drobnější kusy.
- Zalijte vše vývarem, který můžete ještě naředit vodou a polévku nechte projít varem, vařte pod pokličkou asi tak 15 minut, aby zelenina změkla.
- Potom přidejte fazole a čerstvé bylinky, chvíli povařte a nakonec dochuťte kořením (sůl, pepř, sušený česnek, šalvěj, petrželka) a zamíchejte do polévky čerstvý špenát.
Bílé sterilované fazole lze nahradit klasickými suchými fazolemi namočenými přes noc.
Poznámka:Recept k článku: Polévky, které jsou chutné a dělají podzim barevnější
zdroj: DZ Klatovy.cz