REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzská cibulačka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z rychlejších variant přípravy slavné francouzské polévky z cibule, vína, vývaru a koření, servírovanou s opečenou bagetkou posypanou nastrouhaným tvrdým sýrem.


Ingredience:
1 kgcibule
1 lkuřecího vývaru
200 mlbílého suchého nebo polosuchého vína
1 hrsttymiánu, rozumarýnu a bobkového listu
100 gmásla
2 lžícekrystalového cukru
1 lžícekrupice
olivový olej
pepř
sůl
Na dohotovení:
200 gnastrouhaného tvrdého sýra
1 ksnejlépe den staré francouzské bagety

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na silnější kolečka
2. V hrnci na rozpuštěném másle cibuli orestujeme společně s bylinkami
3. Dozlatova opečenou cibuli zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat, tím zkrátíme přípravu cibulačky zhruba o 1 hodinu
4. Do polévkového základu přidáme bobkový list, pepř a sůl, zalijeme vínem, promícháme a víno necháme vyvařit
5. Vsypeme krupici a opražíme ji, zalijeme kuřecím vývarem a polévku necháme pomalu probublávat tak 20 minut
6. Z bagety nakrájíme plátky, dáme je opéci do trouby vyhřáté 160 °C (opékáme nasucho, nebo na troše olivového oleje), ke konci pečení opečené bagetky posypeme nastrouhaným sýrem, který necháme na pečivu rozpustit
7. Horkou polévku nalijeme do šálků a jednotlivé porce servírujeme ozdobené zapečenou bagetkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy