REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Garbure (garbýr)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z kapusty, fazolí, a uzeného masa.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
250 gkapusty
150 gfazolí (hrachu)
80 guzeného masa (kost od šunky)
1 ksmrkve
1 ksbrambory
1 lžícehusího sádla
bobkový list
petrželka
tymián
pepř
sůl

Postup:

1. Fazole (hrách) přebereme, propláchneme, zalijeme vodou a necháme nabobtnat
2. Po 3 hodinách je uvaříme do poloměkka, přidáme kapustu nakrájenou na nudličky, bramboru a mrkev nakrájené na plátky, uzené maso (kost od šunky), koření a vše uvaříme doměkka
3. Maso vyjmeme (vykostíme), nakrájíme na kostičky a dáme zpět do polévky
4. Bramboru a zeleninu trochu rozmačkáme kvedlačkou
5. Polévku osolíme a přidáme husí sádlo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy