REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hřibová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Francouzský recept na polévku připravenou z čerstvých hřibů a slepičího vývaru, servírovanou s opečenými trojhránky toastového chleba, zdobené nasekanou čerstvou petrželkou.


Ingredience:
400-450 gčerstvých hřibů
120 grostlinného másla
1 lslepičího vývaru
1 lžícenasekané čerstvé petrželky
2 kstoastového chleba
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné a oprané hřiby necháme důkladně okapat, pak je nakrájíme na silnější plátky
2. Polovinu tuku v hrnci rozpustíme a houby na něm restujeme, za stálého míchání, asi 15 minut
3. Houby osolíme, dochutíme pepřem a podlijeme vývarem
4. Polévku přivedeme k varu, zmírníme teplotu a asi 10 minut ji vaříme
5. Z toastového chleba nakrájíme trojhránky, které na zbytku tuku dozlatova opečeme
6. Houbovou polévku nalijeme na talíře, na povrch poklademe křupavý chléb, zdobíme nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy