REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzská cibulová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na přípravu chutné francouzské polévky z cibule, bílého vína, masového vývaru a dalších ingrediencí, servírovaná ozdobená opečenými krutony z bagety a strouhaným sýrem.


Ingredience:
500 gcibule
100 gmásla
1 lmasového vývaru
0,3 dlbílého vína
1 ksbagety
hladká mouka
strouhaný sýr
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, ta podusíme na polovině másla
2. Když je cibule měkká, zaprášíme ji lehce moukou, zalijeme vývarem, přilijeme víno, ztlumíme oheň, přiklopíme pokličkou a vaříme na mírném ohni 20 minut
3. Bagetu nakrájíme na kostičky a opečeme na zbytku másla
4. Hotovou polévku ochutíme pepřem a solí, nalijeme do talířů, přidáme kostičky opečené bagety a posypeme strouhaným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy