REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí Pot au feu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept je netypicky jen z kuřecího masa a zeleniny. Klasický, původní francouzský recept je z masa hovězího, zeleniny a vnitřností.


Ingredience:
1 ksmalého kuřete
1 ksmenšího pórku
1 ksjarní cibulky
1 ksmalé cibule
1 kshřebíčku
1 kssnítky tymiánu
1 kssnítky petržele
1 ksbobkového listu
2 ksmalé petrželky
4 ksmalé mrkve
5 ksstroužků česneku
8 ksmenších brambor
1,5 lkuřecího vývaru
kousek celeru
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře naporcujeme, omyjeme, osušíme a ve velkém litinovém hrnci na rozehřátém oleji porce kuřete opečeme po každé straně asi 4 minuty, pak je vyndáme a uchováme v teple
2. Do hrnce nalijeme kuřecí vývar, přidáme oloupané stroužky česneku, přivedeme k varu, vložíme porce kuřete zpět do hrnce, teplotu snížíme a asi 20 minut prováříme a sbíráme z povrchu vývaru pěnu
3. Mrkev, celer i petržel očistíme, malé brambory omyjeme, pórek překrojíme, cibuli oloupeme a zapíchneme do ní hřebíček
4. Zeleninu, brambory a koření přidáme do hrnce ke kuřeti a povaříme 30-40 minut, nakonec dochutíme solí a pepřem.

Doporučení:

Pot au feu se dá připravovat z mnoha druhů masa, nejčastěji se používá i několik druhů současně. Servírujeme vše na jednom velkém předehřátém talíři, maso nakrájené na menší kousky a vývar samostatně v miskách.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy