REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí Pot au feu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept je netypicky jen z kuřecího masa a zeleniny. Klasický, původní francouzský recept je z masa hovězího, zeleniny a vnitřností.


Ingredience:
1 ksmalého kuřete
1 ksmenšího pórku
1 ksjarní cibulky
1 ksmalé cibule
1 kshřebíčku
1 kssnítky tymiánu
1 kssnítky petržele
1 ksbobkového listu
2 ksmalé petrželky
4 ksmalé mrkve
5 ksstroužků česneku
8 ksmenších brambor
1,5 lkuřecího vývaru
kousek celeru
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře naporcujeme, omyjeme, osušíme a ve velkém litinovém hrnci na rozehřátém oleji porce kuřete opečeme po každé straně asi 4 minuty, pak je vyndáme a uchováme v teple
2. Do hrnce nalijeme kuřecí vývar, přidáme oloupané stroužky česneku, přivedeme k varu, vložíme porce kuřete zpět do hrnce, teplotu snížíme a asi 20 minut prováříme a sbíráme z povrchu vývaru pěnu
3. Mrkev, celer i petržel očistíme, malé brambory omyjeme, pórek překrojíme, cibuli oloupeme a zapíchneme do ní hřebíček
4. Zeleninu, brambory a koření přidáme do hrnce ke kuřeti a povaříme 30-40 minut, nakonec dochutíme solí a pepřem.

Doporučení:

Pot au feu se dá připravovat z mnoha druhů masa, nejčastěji se používá i několik druhů současně. Servírujeme vše na jednom velkém předehřátém talíři, maso nakrájené na menší kousky a vývar samostatně v miskách.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Ty nejlepší vyzkoušené recepty z pampelišek – TOP výběr osvědčených pampeliškových receptů!

Pampeliška (botanický název: Smetanka lékařská) je jedlá květina která podporuje chuť k jídlu, příznivě ovlivňuje činnost ledvin a jater. Pampeliška má v kuchyni všestranné využití. Mladé lístky s vysokým obsahem vitaminu C se používají na saláty nebo do masových nádivek, z květů můžeme připravit výborný pampeliškový med nebo víno, výborný je i sirup či želé. Čerstvý stvol pomáhá při chronickém zánětu jater (hepatitidě) a u cukrovkářů. Stvoly mohou rozpustit žlučníkové kameny. Kořen pak využíváme například na přípravu zdravotních čajů. Tady vám přinášíme výběr těch nejlepších receptů na kuchyňské zpracování pampelišek z naší databáze kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Vše, co potřebujete vědět o bylinkách a jak je využít v kuchyni

Máta, bazalka, petržel i pažitka – bez zelených bylinek si jen málokdo z nás dokáže představit jarní a letní recepty. Ať už připravujete polévku, maso na grilování či letní salát, určitě by ve vašem receptáři neměly chybět čerstvě nasekané bylinky. Jak ale tyto pochoutky kombinovat a jak s nimi pracovat v kuchyni? Představíme si čtyři nejčastější druhy.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy