REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulačka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z cibule, bílého vína, vývaru, česneku a koření, servírovaná posypaná strouhaným sýrem a těsně před podáváním v troubě zapečená.


Ingredience:
1 kgcibule
50 gmásla
50 gstrouhaného sýra
1 lzeleninového vývaru
250 mlbílého vína
1 lžičkatymiánu
1 lžícehladké mouky
8 kstenkých plátků bílého chleba
2 ksstroužků česneku
špetka mletého kmínu
muškátový oříšek
mletý pepř
nasekaná petrželka
olej
sůl

Postup:

1. Cibule oloupeme, posekáme na drobno a podusíme na rozehřátém másle dozlatova, pak poprášíme hladkou moukou, zalijeme zeleninovým vývarem i bílým vínem, okořeníme muškátovým oříškem, tymiánem a špetkou mletého kmínu a přiklopené vaříme 25 minut
2. Plátky chleba opečeme na rozehřátém oleji a potřeme je oloupaným stroužkem česneku
3. Zbylý oloupaný česnek prolisujeme do polévky, kterou osolíme i opepříme, nalijeme do ohnivzdorných polévkových misek, navrch položíme chléb, posypeme strouhaným sýrem a pod horkým grilem zapečeme asi 10 minut
4. Ozdobíme na jemno nasekanou petrželkou a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy