REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní (hnědé)

Bavlněná polévka

Nastrouhaná kořenová zelenina orestovaná na másle, zalitá vývarem a uvařená doměkka, pak do polévky za neustálého míchání vlité těstíčko ze sladké smetany, polohrubé mouky a špetky muškátového květu, vše ještě chvilku povařené.

Brčálka z Rokycan

Jarní polévka s bylinkami.

Česnečka s bramborami

Polévka z brambor, česneku, sádla, kmínu, vody a majoránky, podávaná s kostičkami opečeného chleba.

Drožďová polévka

Polévka připravená z droždí, cibule, másla, strouhanky, vejce, kořenové zeleniny …

Drožďová polévka s cibulí

Polévka připravená z droždí, cibule, vejce, sádla, vody, pažitky, vegety a soli.

Hajducká polévka

Polévka z vývaru z brambor, cibule, klobásy, česneku a dalších ingrediencí, s vložkou bramborovo-chlebového pyré.

Horácká houbová polévka

Polévka připravená z čerstvých tvrdších hub, brambor, cibule, zakysané smetany, hladké mouky, másla, vody a koření.

Houbová bramboračka

Brambory vařené s kořenovou zeleninou, houbami a kořením, dochucené utřeným česnekem a petrželkou.

Hovězí bujón s morkovými knedlíčky a ztraceným vejcem

Hovězí bujón patří odpradávna k nejoblíbenějším polévkám a to pro svoji výraznou chuť. Jako vložku do bujónu se pak hlavně v minulém století dávaly morkové knedlíčky. Ztracená vejce, toť novodobější vynález, ale do bujónu se hodí a skvěle ho doplňují.

Hovězí polévka z Benešovska

Recept z Benešovska na hovězí masový vývar doplněný vaječným svítkem.

Chalupářská pivní polévka

Polévka z černého piva, chleba a koření, podávaná s opečenou klobásou.

Chlebová jarní polévka

Z receptů našich babiček. Chleba orestovaný s cibulkou, povařený s bujónem a doplněný o ztracené vejce.

Chlebová polévka se zeleninou

Polévka z kousků suchého chleba, vody, kostky masoxu, kořenové zeleniny, slaniny, vejce a květáku.

Jarní polévka

Polévka připravená z vody smíchané s masoxem nebo vývarem z kuřecích drůbků s vložkou zeleniny.

Komárenská pivní polévka

Rozmixovaná polévka z cibule, kořenové zeleniny a feferonek, s vložkou piva a strouhaného sýra.

Komisařka

Z receptů našich babiček, polévka ze starého chleba, másla a listů špenátu a kopřiv.

Komisařka II.

Polévky připravená z kousků staršího chleba, másla, vody, petrželové natě a žloutků.

Krabačka

Polévka našich babiček z krupice, vejce, libečku a hovězího bujónu.

Krakonošova bylinačka

Polévka připravená z prolisovaných špenátových, opencových, kerblíkových, petrželových a pažitkových lístků a dalších ingrediencí.

Krkonošská cibulová polévka

Krajová polévka z hovězího vývaru, vejce, anglické slaniny, kostiček opečeného chleba, petrželové natě a koření.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy