Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní (hnědé)

Bavlněná polévka

Nastrouhaná kořenová zelenina orestovaná na másle, zalitá vývarem a uvařená doměkka, pak do polévky za neustálého míchání vlité těstíčko ze sladké smetany, polohrubé mouky a špetky muškátového květu, vše ještě chvilku povařené.

Brčálka z Rokycan

Jarní polévka s bylinkami.

Česnečka s bramborami

Polévka z brambor, česneku, sádla, kmínu, vody a majoránky, podávaná s kostičkami opečeného chleba.

Drožďová polévka

Polévka připravená z droždí, cibule, másla, strouhanky, vejce, kořenové zeleniny …

Drožďová polévka s cibulí

Polévka připravená z droždí, cibule, vejce, sádla, vody, pažitky, vegety a soli.

Hajducká polévka

Polévka z vývaru z brambor, cibule, klobásy, česneku a dalších ingrediencí, s vložkou bramborovo-chlebového pyré.

Horácká houbová polévka

Polévka připravená z čerstvých tvrdších hub, brambor, cibule, zakysané smetany, hladké mouky, másla, vody a koření.

Houbová bramboračka

Brambory vařené s kořenovou zeleninou, houbami a kořením, dochucené utřeným česnekem a petrželkou.

Hovězí bujón s morkovými knedlíčky a ztraceným vejcem

Hovězí bujón patří odpradávna k nejoblíbenějším polévkám a to pro svoji výraznou chuť. Jako vložku do bujónu se pak hlavně v minulém století dávaly morkové knedlíčky. Ztracená vejce, toť novodobější vynález, ale do bujónu se hodí a skvěle ho doplňují.

Hovězí polévka z Benešovska

Recept z Benešovska na hovězí masový vývar doplněný vaječným svítkem.

Chalupářská pivní polévka

Polévka z černého piva, chleba a koření, podávaná s opečenou klobásou.

Chlebová jarní polévka

Z receptů našich babiček. Chleba orestovaný s cibulkou, povařený s bujónem a doplněný o ztracené vejce.

Chlebová polévka se zeleninou

Polévka z kousků suchého chleba, vody, kostky masoxu, kořenové zeleniny, slaniny, vejce a květáku.

Jarní polévka

Polévka připravená z vody smíchané s masoxem nebo vývarem z kuřecích drůbků s vložkou zeleniny.

Komárenská pivní polévka

Rozmixovaná polévka z cibule, kořenové zeleniny a feferonek, s vložkou piva a strouhaného sýra.

Komisařka

Z receptů našich babiček, polévka ze starého chleba, másla a listů špenátu a kopřiv.

Komisařka II.

Polévky připravená z kousků staršího chleba, másla, vody, petrželové natě a žloutků.

Krabačka

Polévka našich babiček z krupice, vejce, libečku a hovězího bujónu.

Krakonošova bylinačka

Polévka připravená z prolisovaných špenátových, opencových, kerblíkových, petrželových a pažitkových lístků a dalších ingrediencí.

Krkonošská cibulová polévka

Krajová polévka z hovězího vývaru, vejce, anglické slaniny, kostiček opečeného chleba, petrželové natě a koření.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.