ostatní (hnědé)
Bavlněná polévka
Nastrouhaná kořenová zelenina orestovaná na másle, zalitá vývarem a uvařená doměkka, pak do polévky za neustálého míchání vlité těstíčko ze sladké smetany, polohrubé mouky a špetky muškátového květu, vše ještě chvilku povařené.
Brčálka z Rokycan
Jarní polévka s bylinkami.
Česnečka s bramborami
Polévka z brambor, česneku, sádla, kmínu, vody a majoránky, podávaná s kostičkami opečeného chleba.
Drožďová polévka
Polévka připravená z droždí, cibule, másla, strouhanky, vejce, kořenové zeleniny …
Drožďová polévka s cibulí
Polévka připravená z droždí, cibule, vejce, sádla, vody, pažitky, vegety a soli.
Hajducká polévka
Polévka z vývaru z brambor, cibule, klobásy, česneku a dalších ingrediencí, s vložkou bramborovo-chlebového pyré.
Horácká houbová polévka
Polévka připravená z čerstvých tvrdších hub, brambor, cibule, zakysané smetany, hladké mouky, másla, vody a koření.
Houbová bramboračka
Brambory vařené s kořenovou zeleninou, houbami a kořením, dochucené utřeným česnekem a petrželkou.
Hovězí bujón s morkovými knedlíčky a ztraceným vejcem
Hovězí bujón patří odpradávna k nejoblíbenějším polévkám a to pro svoji výraznou chuť. Jako vložku do bujónu se pak hlavně v minulém století dávaly morkové knedlíčky. Ztracená vejce, toť novodobější vynález, ale do bujónu se hodí a skvěle ho doplňují.
Hovězí polévka z Benešovska
Recept z Benešovska na hovězí masový vývar doplněný vaječným svítkem.
Chalupářská pivní polévka
Polévka z černého piva, chleba a koření, podávaná s opečenou klobásou.
Chlebová jarní polévka
Z receptů našich babiček. Chleba orestovaný s cibulkou, povařený s bujónem a doplněný o ztracené vejce.
Chlebová polévka se zeleninou
Polévka z kousků suchého chleba, vody, kostky masoxu, kořenové zeleniny, slaniny, vejce a květáku.
Jarní polévka
Polévka připravená z vody smíchané s masoxem nebo vývarem z kuřecích drůbků s vložkou zeleniny.
Komárenská pivní polévka
Rozmixovaná polévka z cibule, kořenové zeleniny a feferonek, s vložkou piva a strouhaného sýra.
Komisařka
Z receptů našich babiček, polévka ze starého chleba, másla a listů špenátu a kopřiv.
Komisařka II.
Polévky připravená z kousků staršího chleba, másla, vody, petrželové natě a žloutků.
Krabačka
Polévka našich babiček z krupice, vejce, libečku a hovězího bujónu.
Krakonošova bylinačka
Polévka připravená z prolisovaných špenátových, opencových, kerblíkových, petrželových a pažitkových lístků a dalších ingrediencí.
Krkonošská cibulová polévka
Krajová polévka z hovězího vývaru, vejce, anglické slaniny, kostiček opečeného chleba, petrželové natě a koření.
- 1
- 2
- Následující
reklama