REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krakonošova bylinačka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z prolisovaných špenátových, opencových, kerblíkových, petrželových a pažitkových lístků a dalších ingrediencí.


Ingredience:
250 gšpenátových, opencových, kerblíkových, petrželových a pažitkových lístků
1,5 lvývaru z kostí
3 ksžloutky
2 lžícehladké mouky
osmažený ch
česnek
sůl

Postup:

1. Vyprané bylinky umeleme na masovém strojku a přes pláténko je pečlivě prolisujeme
2. V troše studené vody rozmícháme mouku a zahustíme jí vývar
3. Povaříme asi 15 minut, přidáme šťávu z bylinek a žloutky
4. Polévku ihned odstavíme, podle chuti dosolíme a podáváme s osmaženým a na kostičky nakrájeným chlebem potřeným česnekem.

Doporučení:

Bylinky použijeme přibližně ve stejném množství.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy