REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drožďová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z droždí, cibule, másla, strouhanky, vejce, kořenové zeleniny …


Ingredience:
60 gkořenové zeleniny
50 gdroždí
30 gmásla
30 gcibule
2 lžícestrouhanky
1 lžíceoleje
1,25 lvody
1,5 ksžemle (rohlíku)
1 ksvejce
petrželka
glutasol
kmín
sůl

Postup:

1. Očištěnou zeleninu nastrouháme na nudličky, vložíme do vařící osolené vody a povaříme krátce, jen 5 minut
2. V jiném hrnci zpěníme na másle drobně nakrájenou cibuli, přidáme kmín, droždí, strouhanku a za stálého míchání opražíme do červena, potom přidáme vejce a mícháme, až se utvoří malé nočky
3. Vše zlijeme zeleninovým vývarem i se zeleninou, znovu povaříme 5 minut, osolíme a okořeníme glutasolem
4. Na kostičky nakrájenou žemli osmažíme na oleji dorůžova
5. Jednotlivé porce na talíři posypeme nasekanou petrželkou a podáváme se smaženými žemlemi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy