Polévka připravená z droždí, cibule, másla, strouhanky, vejce, kořenové zeleniny …
Ingredience:
60 g | kořenové zeleniny |
50 g | droždí |
30 g | másla |
30 g | cibule |
2 lžíce | strouhanky |
1 lžíce | oleje |
1,25 l | vody |
1,5 ks | žemle (rohlíku) |
1 ks | vejce |
petrželka | |
glutasol | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou zeleninu nastrouháme na nudličky, vložíme do vařící osolené vody a povaříme krátce, jen 5 minut
2. V jiném hrnci zpěníme na másle drobně nakrájenou cibuli, přidáme kmín, droždí, strouhanku a za stálého míchání opražíme do červena, potom přidáme vejce a mícháme, až se utvoří malé nočky
3. Vše zlijeme zeleninovým vývarem i se zeleninou, znovu povaříme 5 minut, osolíme a okořeníme glutasolem
4. Na kostičky nakrájenou žemli osmažíme na oleji dorůžova
5. Jednotlivé porce na talíři posypeme nasekanou petrželkou a podáváme se smaženými žemlemi.