REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česnečka s bramborami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z brambor, česneku, sádla, kmínu, vody a majoránky, podávaná s kostičkami opečeného chleba.


Ingredience:
5-6 ksstroužků česneku
2-3 kskrajíce staršího chleba
3 ksvelkých brambor
1,5 lvody
1 lžícesádla
majoránka
olej na opečení
kmín
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do hrnce s okmínovanou a mírně osolenou vodou
2. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme do hrnce oloupané, se solí rozetřené stroužky česneku, sádlo, majoránku a krátce povaříme doměkka
3. Chléb nakrájíme na kostičky a opečeme na rozehřátém oleji dozlatova
4. Do každého talíře vložíme několik kostiček opečeného chleba, přelijeme je horkou polévkou a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy