REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drožďová polévka s cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z droždí, cibule, vejce, sádla, vody, pažitky, vegety a soli.


Ingredience:
40 gdroždí
30 gsádla
2 kscibule
1 ksvejce
1 lvody
pažitka
vegeta
sůl

Postup:

1. Cibuli si oloupeme, rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na slabé plátky
2. V hrnci si rozehřejeme sádlo, přidáme rozdrobené droždí a za neustálého míchaní osmahneme dorůžova, poté plamen snížíme na minimum a na droždí rozklepneme vajíčko, mícháme, dokud se neutvoří malé nočky
3. Pak zalijeme horkou vodou, přivedeme k varu, vložíme nakrájenou cibuli a vaříme 7-10 minut
4. Nakonec polévku dochutíme vegetou, osolíme a při servírovaní posypeme nasekanou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy