REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hajducká polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z vývaru z brambor, cibule, klobásy, česneku a dalších ingrediencí, s vložkou bramborovo-chlebového pyré.


Ingredience:
4 ksvětších brambor
2 ksstroužků česneku
1 kspaprikové klobásy
1 ksmalé cibule
1 kskrajíčku tmavého chleba
1lžícesádla
3/4 lvody
kmín
majoránka
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme ve tři čtvrtě litru osolené vodydoměkka, pak je z vody vyndáme, rozmixujeme s jedním krajíčkem tmavého chleba i s kůrkou a 5 lžícemi vody z brambor (zbytek vody z brambor uschováme, vytvoří základ polévky)
2. Na rozehřátém sádle pět minut opékáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli doměkka, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a necháme chvíli vyškvařit
3. Pak cibuli s klobásou i bramborovo-chlebové pyré přidáme do polévkové vody, promícháme, dochutíme majoránkou, kmínem, oloupanými, prolisovanými stroužky česneku a krátce povaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy