Polévka připravená z čerstvých tvrdších hub, brambor, cibule, zakysané smetany, hladké mouky, másla, vody a koření.
Ingredience:
400 g | čerstvých hub (nejlépe tvrdších - lišek, hříbků, apod.) |
250 g | brambor |
50 g | másla |
30 g | hladké mouky |
1 l | vody |
300 ml | zakysané smetany |
1 ks | cibule |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Brambory si oloupeme, nakrájíme na menší kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme kmín, osolíme a vaříme doměkka
2. Mezitím si nakrájíme očištěné houby na plátky a oloupanou cibuli na drobné kousky
3. Pak si na pánvi rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme plátky hub s cibulí a přidáme je vařit k bramborám
4. Když máme brambory s houbami téměř měkké, zahustíme polévku zakysanou smetanou promíchanou s moukou a polévku povaříme alespoň 5 minut
5. Nakonec polévku dle chuti osolíme a horkou servírujeme.