REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z vody smíchané s masoxem nebo vývarem z kuřecích drůbků s vložkou zeleniny.


Ingredience:
1,25 lvody nebo kuřecího vývaru z drůbků
3 ksvaječných žloutků
2 ksbrambor
1 ksmasoxu (ne při použítí vývaru)
1 lžícemásla
skleníková kedlubna
jarní cibulka s natí
petrželka
karotka
pórek
celer
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou zeleninu a brambory nakrájíme na úhledné kousky a dáme vařit do osolené vody
2. Přidáme masox nebo přilijeme vývar z kuřecích drůbků
3. Když je zelenina měkká, vložíme do polévky lžíci másla a odstavíme ji
4. V této fázi do polévky zamícháme žloutky, okořeníme ji a zasypeme usekanou zelenou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy