REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí polévka z Benešovska

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Benešovska na hovězí masový vývar doplněný vaječným svítkem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gpředního hovězího masa
120 gmrkve
50 gceleru
1,5 lvody
5 kskuliček nového koření
5 kskuliček celého pepře
3 ksbobkové listy
2 lžícenasekané petrželky
sůl
Na svítek:
3 ksvejce
3 lžíceprosáté polohrubé mouky
2 lžícenasekané petrželky
špetka mletého muškátového květu
sůl
tuk a hrubá mouka na formu

Postup:

1. Maso v osolené vodě spolu s kořením pozvolna vaříme, cca 80 minut, doměkka
2. Ke konci varu přidáme do polévky očištěnou a kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a uvaříme ji doměkka
3. Maso vytáhneme, nakrájíme na menší kostičky a dáme ho zpět od polévky
4. Vejce rozklepneme, z bílků ušleháme sníh, do kterého vmícháme mouku, muškátový květ, žloutky a petrželku, hmotu osolíme
5. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, asi 5 minut, dozlatova
6. Svítek nakrájíme na obdélníčky a dáme i s petrželí do polévky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy