REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bavlněná polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhaná kořenová zelenina orestovaná na másle, zalitá vývarem a uvařená doměkka, pak do polévky za neustálého míchání vlité těstíčko ze sladké smetany, polohrubé mouky a špetky muškátového květu, vše ještě chvilku povařené.


Ingredience:
100 gkořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
40 gmásla
1 lhovězího vývaru
125 mlsmetany na šlehání
2 ksvajec
2 lžícepolohrubé mouky
mletý muškátový květ
petrželka
sůl

Postup:

1. Kořenovou zeleninu si oloupeme a nastrouháme na hrubo
2. Poté si v hrnci rozehřejeme máslo, vložíme nastrouhanou zeleninu a orestujeme, pak zalijeme vývarem, trochu osolíme a zeleninu uvaříme doměkka
3. Pak si ve smetaně rozmícháme vejce, moukou a špetku mletého muškátové květu, mělo by nám vzniknout řidší těstíčko
4. Těstíčko pak lijeme za stálého míchání do vroucí polévky a krátce povaříme
5. Hotovou polévku servírujeme posypanou nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy