REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová bramboračka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brambory vařené s kořenovou zeleninou, houbami a kořením, dochucené utřeným česnekem a petrželkou.


Ingredience:
300 gpevných hub
300 gbrambor
100 gkořenové zeleniny (mrkev,celer, petržel)
2 lžícehladké mouky
1 lžícemajoránky
1 lžícesádla
1/2 lžičkykmínu
1 kostkazeleninového bujonu
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
petrželka
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné houby nakrájíme na menší kousky, dáme do vroucí osolené vody, chvíli povaříme, scedíme a necháme okapat
2. Na rozehřátém sádle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme mouku a lehce osmahneme
3. Vše zalijeme 1 litrem vody, přidáme kostku zeleninového bujonu, houby, oloupané, na kostičky nakrájené brambory, kmín, sůl, pepř, trošku majoránky a vaříme zvolna asi 20 minut, až jsou brambory i houby měkké
4. Nakonec podle chuti přidáme nadrobno nasekanou petrželku, majoránku a utřený česnek.

Doporučení:

Jako vložku do polévky můžeme přidat na kolečka nakrájenou klobásku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy