REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rady do kuchyně

Mnoho rad a triků do kuchyně, aby bylo pro vás vaření hrou a zábavou a ne trápením!

Barevné ozdobné kostky cukru

Různobarevný cukr ve skleničce udělá radost nejen dětem, ale nadchne i Vaše hosty. Cukr vlastní výroby může mít různé tvary, záleží na druhu formiček (tvořítek na led), které použijete. Barva je také na Vašem výběru!

Bramborák, rady a tipy

Nejnepříjemnější na přípravě bramboráku je jistě strouhání brambor. Řada žen dokonce jen z tohoto jediného důvodu ochuzuje svou rodinu o příjemný labužnický zážitek. A přitom je pomoc tak snadná …

Co dokáže sůl

Rady a tipy, jak zacházet se solí.

Čerstvé droždí verzus to instantní (sušené)

Občas bývá v receptu uvedeno čerstvé droždí, jindy sušené. Ale co když máme v kuchyni právě jen to, co uvedené není? Umíte si poradit a přepočítat gramáže?

Droždí

Droždí uchováváme tak, že ho zabalíme do alobalu a dobře uzavřeme, nejlépe vložené do mikroténového sáčku. V lednici nám vydrží několik dní a je stále jako čerstvé …

Formy na pečení

Formy na pečení musí být naprosto čisté a suché. Formy, pekáče a plechy vymazáváme tukem, který má být rozpuštěný nebo je potíráme obalem z másla a různých jiných tuků.

Jak na hráškové výhonky?

Hráškové výhonky jsou skvělou surovinou vhodnou na různé pokrmy. Dají se koupit ale také jednoduše vypěstovat doma například na okně.

Jak na připáleninu

Připálený hrnec vyčistíme pomocí prášku do pečiva …

Jak rychle odměřovat bez váhy

Kolik váží lžička nebo lžíce dané ingredience?

Máslo

Máslo patří k základním potravinám. Skladujeme je vždy v chladnu, ale pozor – máslo, kterým potíráme chléb či bílé pečivo, uskladňujeme v nejnižším oddělení chladničky nebo ve spíži, abychom je mohli snadno roztírat.
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy