moučné pokrmy
Domácí listové těsto
Domácí je domácí! To platí i pro různá těsta a proto tu máme pro vás osvědčený recept na domácí listové těsto a to dokonce v BIO kvalitě!
Filo těsto
Recept na filo těsto vhodné na přípravu mnoha pokrmů, například na řeckou baklavu nebo kataife.
Galety (galettes)
Galety (galettes) jsou známy více než 5 000 let jako směs mouky (pšeničné, rýžové, kukuřičné …) a vody, objevují se v jídelníčcích všech starých civilizací.
Jednoduché tvarohové těsto
Z archivu paní George, lehké těsto, i pro začátečníky, například na ovocné knedlíky.
Krupicové těsto
Těsto určené například na sladké ovocné knedlíky.
Kynuté těsto na pečené pokrmy
Základní recept na kynuté těsto, které pak dále upravujeme pečením..
Kynuté těsto na slané dezerty
Těsto z hladké mouky, droždí, oleje, cukru, soli a vajíčka vhodné nejrůznější slané variace, třeba na plněné šátečky.
Kynuté těsto na smažené pokrmy
Klasický recept na těsto určené k přípravě pokrmů smažením, např.: koblihy, bavorské vdolečky, langoše …..
Kynuté těsto s majonézou
Univerzální těsto na kynuté moučníky (buchty, koláče).
Kynuté těsto tužší
Kynuté těsto tužší na buchty, záviny, různé koláče (české, vázané, moravské, kulaté, velké, chodské), martinské rohlíčky, jidáše, vdolky, zelníky …
Lehké piškotové těsto
Základní recept na nadýchané piškotové těsto vhodné na různé řezy a další sladké dezerty a moučníky. Základní recept můžeme jemně obměňovat a upéci piškotové těsto pomerančové, kávové, ořechové či například čokoládové.
Lehké těsto z podmáslí na přípravu závinu
Domácí těsto vhodné na přípravu závinu.
Listové těsto – základní recept
S těstem, připraveným podle tohoto receptu, můžeme ihned pracovat, lepší je však nechat ho přes noc vychladit a odpočinout. Bude se pak s ním pracovat ještě lépe.
Lité kynuté těsto
Základní těsto na bábovky, lité koláče a bublaniny.
Lívancové těsto
Kynuté těsto na sladké lívanečky.
Lívancové těsto II.
Klasický recept na chutné lívanečky.
Palačinkové těsto
Základní recept na tenké palačinky.
Palačinkové těsto z kyselého mléka
Základní recept na palačinky z kyselého mléka.
Pivní těsto
Pivní těsto vhodné na slaný i sladký závin (štrůdl) a jiné pochutiny. Skvěle nahradí listové těsto.
Pivní těsto kynuté
Kynuté pivní těsto vhodné na přípravu preclíků a jiných slaných pochutin.
- 1
- 2
- Následující
reklama