REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

moučné pokrmy

Domácí listové těsto

Domácí je domácí! To platí i pro různá těsta a proto tu máme pro vás osvědčený recept na domácí listové těsto a to dokonce v BIO kvalitě!

Filo těsto

Recept na filo těsto vhodné na přípravu mnoha pokrmů, například na řeckou baklavu nebo kataife.

Galety (galettes)

Galety (galettes) jsou známy více než 5 000 let jako směs mouky (pšeničné, rýžové, kukuřičné …) a vody, objevují se v jídelníčcích všech starých civilizací.

Jednoduché tvarohové těsto

Z archivu paní George, lehké těsto, i pro začátečníky, například na ovocné knedlíky.

Krupicové těsto

Těsto určené například na sladké ovocné knedlíky.

Kynuté těsto na pečené pokrmy

Základní recept na kynuté těsto, které pak dále upravujeme pečením..

Kynuté těsto na slané dezerty

Těsto z hladké mouky, droždí, oleje, cukru, soli a vajíčka vhodné nejrůznější slané variace, třeba na plněné šátečky.

Kynuté těsto na smažené pokrmy

Klasický recept na těsto určené k přípravě pokrmů smažením, např.: koblihy, bavorské vdolečky, langoše …..

Kynuté těsto s majonézou

Univerzální těsto na kynuté moučníky (buchty, koláče).

Kynuté těsto tužší

Kynuté těsto tužší na buchty, záviny, různé koláče (české, vázané, moravské, kulaté, velké, chodské), martinské rohlíčky, jidáše, vdolky, zelníky …

Lehké piškotové těsto

Základní recept na nadýchané piškotové těsto vhodné na různé řezy a další sladké dezerty a moučníky. Základní recept můžeme jemně obměňovat a upéci piškotové těsto pomerančové, kávové, ořechové či například čokoládové.

Lehké těsto z podmáslí na přípravu závinu

Domácí těsto vhodné na přípravu závinu.

Listové těsto – základní recept

S těstem, připraveným podle tohoto receptu, můžeme ihned pracovat, lepší je však nechat ho přes noc vychladit a odpočinout. Bude se pak s ním pracovat ještě lépe.

Lité kynuté těsto

Základní těsto na bábovky, lité koláče a bublaniny.

Lívancové těsto

Kynuté těsto na sladké lívanečky.

Lívancové těsto II.

Klasický recept na chutné lívanečky.

Palačinkové těsto

Základní recept na tenké palačinky.

Palačinkové těsto z kyselého mléka

Základní recept na palačinky z kyselého mléka.

Pivní těsto

Pivní těsto vhodné na slaný i sladký závin (štrůdl) a jiné pochutiny. Skvěle nahradí listové těsto.

Pivní těsto kynuté

Kynuté pivní těsto vhodné na přípravu preclíků a jiných slaných pochutin.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy