REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lívancové těsto II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický recept na chutné lívanečky.


Ingredience:
625 mlmléka
380 ghladké mouky
20 gcukru
20 gmásla
20 gdroždí
2 ksvajec
špetka soli

Postup:

1. Rozděláme kvásek z droždí, cca 60 ml vlažného mléka, lžičky cukru a lžíce mouky (necháme nejlépe pod čistou utěrkou pracovat)
2. Do velké mísy nalijeme vlažné mléko a postupně přidáváme za stálého míchání rozpuštěné máslo, vejce, sůl a mouku
3. Vykynutý kvásek nalijeme do ostatních smíchaných ingrediencí a zaděláme řídké těsto
4. Necháme kynout v teple cca 1 hodinu
5. Po vykynutí lijeme těsto na dobře rozpálenou a promaštěnou pánev a pečeme lívanečky.

Doporučení:

Lívance zdobíme různými marmeládami, či kompoty a nebo kopečkem šlehačky.Na lívance si můžete koupit speciální raději teflonovou pánev, která vám umožní pravidelné a velikostí stejné lívanečky.

Poznámka:

Lívance skvěle chutnají například s Borůvkou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy