těsta
Čokoládové sněhové těsto
Sněhové těsto s čokoládou.
Filo těsto
Recept na filo těsto vhodné na přípravu mnoha pokrmů, například na řeckou baklavu nebo kataife.
Galety (galettes)
Galety (galettes) jsou známy více než 5 000 let jako směs mouky (pšeničné, rýžové, kukuřičné …) a vody, objevují se v jídelníčcích všech starých civilizací.
Jednoduché tvarohové těsto
Z archivu paní George, lehké těsto, i pro začátečníky, například na ovocné knedlíky.
Kakaové křehké těsto
Křehké těsto s kakaem.
Kávové sněhové těsto
Sněhové těsto s kávou.
Kokosové křehké těsto
Křehké těsto s kokosem.
Kořeněné křehké těsto
Základní křehké těsto zpracujeme s různým kořením (budˇs jedním druhem nebo směsí několika druhů), např. s klasickou mletou skořicí, hřebíčkem, novým kořením, exotickým koriandrem nebo kardsmomem apod.
Krupicové těsto
Těsto určené například na sladké ovocné knedlíky.
Křehké těsto
Základní recept na křehké těsto.
Kynuté těsto na pečené pokrmy
Základní recept na kynuté těsto, které pak dále upravujeme pečením..
Kynuté těsto na slané dezerty
Těsto z hladké mouky, droždí, oleje, cukru, soli a vajíčka vhodné nejrůznější slané variace, třeba na plněné šátečky.
Kynuté těsto na smažené pokrmy
Klasický recept na těsto určené k přípravě pokrmů smažením, např.: koblihy, bavorské vdolečky, langoše …..
Kynuté těsto s majonézou
Univerzální těsto na kynuté moučníky (buchty, koláče).
Kynuté těsto tužší
Kynuté těsto tužší na buchty, záviny, různé koláče (české, vázané, moravské, kulaté, velké, chodské), martinské rohlíčky, jidáše, vdolky, zelníky …
Lehké piškotové těsto
Základní recept na nadýchané piškotové těsto vhodné na různé řezy a další sladké dezerty a moučníky. Základní recept můžeme jemně obměňovat a upéci piškotové těsto pomerančové, kávové, ořechové či například čokoládové.
Lehké těsto z podmáslí na přípravu závinu
Domácí těsto vhodné na přípravu závinu.
Linecké pudinkové těsto
Klasické linecké těsto obohacené o pudinkový prášek.
Linecké těsto
Klasický recept na vánoční cukroví z receptáře našich babiček.
Listové těsto
Polotovar určený k dalšímu zpracování.
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama