REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kávové sněhové těsto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sněhové těsto s kávou.


Ingredience:
150 gpískového cukru
150 gmoučkového cukru
30 gškrobové moučky
8 ksbílků
2 lžičkyinstantní kávy

Postup:

1. Z bílků ušleháme velmi pevný sníh a vyšleháme pískový cukr
2. Do hustého sněhu lehce vmícháme prosátý moučkový cukr spolu se škrobovou moučkou 3. 2 lžičky instantní kávy rozpustíme v malém množství teplé vody, necháme vychladnout a zamícháme do sněhu
4. Z hmoty tvoříme lžičkou nebo zdobícím sáčkem různé tvary na pečící papír položený na plechu nebo tukem vymazaný plech
5. Abychom měli tvary pravidelné, můžeme je předem na moukou nebo cukrem lehce poprášený plech vyznačit formičkami
6. Pokud použijeme papír na pečení, tvary si na něj v pravidelných odstupech předkreslíme
7. Před pečením poprášíme pečivo moučkovým cukrem.
8. Sněhovou hmotu na plechu nenecháváme stát, ale hned ji vkládáme do mírně předehřáté trouby (asi 120 °C), po krátkém zapečení teplotu snížíme na 80 °C a zvolna pečeme či spíše sušíme 1-3 hodiny (podle velikosti pečiva)
9. Dvířka trouby necháme mírně pootevřená, aby mohla unikat pára
10. Pečivo ze sněhového těsta vyžaduje spíše vrchní teplo než spodní. Dáme-li ho do příliš vyhřáté trouby, popraská a ztrácí tvar
11. Upečené a vychladlé sněhové pečivo ukládáme v suchu, protože snadno zvlhne.

Doporučení:

Bílky nejlépe ušleháme, když mají pokojovou teplotu. Pevný sníh připravíme, když do bílků přidáme špetku soli nebo trochu studené vody. Ušlehaný sníh nenecháme nikdy dlouho stát, protože stáním řídne.Sníh je správně ušlehaný, když tvoří pevné špičky. Pozor, sníh je možno také přešlehat a pak zřídne. Aby dvířka trouby byla při sušení bílkového pečiva mírně otevřená, vložíme do nich vařečku. Správně upečené těsto zůstane bílé, je křehké a uvnitř mírně vláčné.

Poznámka:

Více o sněhovém těstě najdete zde: Cukroví a moučníky ze sněhového těsta.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy