Klasické linecké těsto obohacené o pudinkový prášek.
Ingredience:
300 g | hladké mouky |
250 g | hera nebo Stela extra |
150 g | moučkového cukru |
3 sáčky | pudinku nejlépe se smetanovou příchutí |
2 lžíce | rumu |
2 ks | žloutky |
Postup:
1. Nejprve spolu promícháme suché ingredience
2. Přidáme vejce, rum a mírně změklý tuk, vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne v lednici odpočinout.
Další zpracování těsta:
Druhý den těsto vyválíme na pomoučeném vále a pak z něj vykrajujeme různé tvary, ty vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C dozlatova, vychladlé cukroví jen pocukrujeme, nebo slepíme k sobě pomocí marmelády, můžeme i zdobit polevami …