REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecké těsto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický recept na vánoční cukroví z receptáře našich babiček.


Ingredience:
350 ghladké mouky
150 gtuku (margarínu)
100 gmoučkového cukru
3 gcitrónové kůry
2 ksžloutků
1/2 kssáčku vanilkového cukru
2 lžícemléka
formičky na vykrajování

Postup:

1. Vše v míse smícháme,přistrouháme citrónovou kůru (cca 1/
4 citrónu) a necháme v chladnu dvě hodiny odležet
2. Těsto vyválíme do tloušťky 2-3 mm na moukou mírně poprášeném válu a vykrájíme formičkami kolečka, hvězdičky, srdíčka…
3. Položíme na tukem vymazaný plech (můžeme použít pečicí papír) a upečeme v troubě pozvolna dorůžova (teplota cca 150 °C)
4. Asi po 10 minutách plech vytáhneme a necháme vychladnout
5. Libovolným typem marmelády nebo džemu slepujeme vždy dva díly k sobě.

Doporučení:

Polovinu těsta vykrajujeme formou plnou a polovinu vykrájíme ještě malým kolečkem, aby byla marmeláda vidět. Toto těsto lze plnit i různými polevami, či zdobit čokoládovou polevou atd. dle fantasie.

Poznámka:

Hotové pečivo uchovávejte v suchu a chladnu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy