REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové sněhové těsto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sněhové těsto s čokoládou.


Ingredience:
150 gpískového cukru
150 gmoučkového cukru
50 gnastrouhané čokolády
30 gškrobové moučky
8 ksbílků

Postup:

1. Z bílků ušleháme velmi pevný sníh a vyšleháme pískový cukr
2. Do hustého sněhu lehce vmícháme prosátý moučkový cukr spolu se škrobovou moučkou a se lžící kakaa nebo 50 g nastrouhané čokolády 3. Z hmoty tvoříme lžičkou nebo zdobícím sáčkem různé tvary na pečící papír položený na plechu nebo tukem vymazaný plech
4. Abychom měli tvary pravidelné, můžeme je předem na moukou nebo cukrem lehce poprášený plech vyznačit formičkami
5. Pokud použijeme papírna pečení, tvary si na něj v pravidelných odstupech předkreslíme
6. Před pečením poprášíme pečivo moučkovým cukrem.
7. Sněhovou hmotu na plechu nenecháváme stát, ale hned ji vkládáme do mírně předehřáté trouby (asi 120 °C), po krátkém zapečení teplotu snížíme na 80 °C a zvolna pečeme či spíše sušíme 1-3 hodiny (podle velikosti pečiva)
8. Dvířka trouby necháme mírně pootevřená, aby mohla unikat pára
9. Pečivo ze sněhového těsta vyžaduje spíše vrchní teplo než spodní. Dáme-li ho do příliš vyhřáté trouby, popraská a ztrácí tvar
10. Upečené a vychladlé sněhové pečivo ukládáme v suchu, protože snadno zvlhne.

Doporučení:

Bílky nejlépe ušleháme, když mají pokojovou teplotu. Pevný sníh připravíme, když do bílků přidáme špetku soli nebo trochu studené vody. Ušlehaný sníh nenecháme nikdy dlouho stát, protože stáním řídne. Sníh je správně ušlehaný, když tvoří pevné špičky. Pozor, sníh je možno také přešlehat a pak zřídne.Aby dvířka trouby byla při sušení bílkového pečiva mírně otevřená, vložíme do nich vařečku. Správně upečené těsto zůstane bílé, je křehké a uvnitř mírně vláčné.

Poznámka:

Více o sněhovém těstě najdete zde: Cukroví a moučníky ze sněhového těsta.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Návrhář Pavel Berky uspěl i v kuchyni, bojuje v soutěži MasterChef Česko

Světoznámému módnímu návrháři Pavlu Berkymu už nestačí jen ateliér. Pustil se do vaření v soutěži MasterChef, která právě odstartovala na Nově a sklidil obrovský úspěch. Jako první ze soutěžících postoupil rovnou mezi 16 nejlepších.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Mirror glaze cake

Video návod, jak vyrobit lesklý zrcadlový polevový dort. Můžete si vyrobit moderní dort, anglicky Mirror glaze cake, podle návodu tohoto videa z YOU TUBE z kanálu Tasty. Součástí videa je i text na recept v anglickém jazyce.

číst dále ...

15 nečekaných nápadů v kuchyni

V tomto videu vám ukážeme 15 užitečných nápadů pro vaši kuchyni. Sdílejte s přáteli tyto zajímavé vychytávky!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy