REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynuté těsto na slané dezerty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z hladké mouky, droždí, oleje, cukru, soli a vajíčka vhodné nejrůznější slané variace, třeba na plněné šátečky.


Ingredience:
3 hrnkyhladké mouky
220 mlmléka
180 mloleje
2 lžičkysoli
1 lžičkacukru
60 gdroždí
1 ksvejce

Postup:

1. Z droždí, cukru, dvou lžic mouky a 1 dl teplého (ne horkého) mléka necháme vykynout kvásek
2. Ten pak přidáme k mouce smíchané se solí, přilijeme teplé mléko, rozšlehaná vejce a olej
3. Řádně promísíme, povrch těsta posypeme moukou a přikryjeme utěrkou
4. Necháme alespoň 60 minut kynout na teplém místě.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy