REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynuté těsto na smažené pokrmy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický recept na těsto určené k přípravě pokrmů smažením, např.: koblihy, bavorské vdolečky, langoše …..


Ingredience:
500 ghladké mouky
2 ksvajec
1 kskostky kvasnic (droždí)
1 lžícecukru
0,25 lmléka
0,5 clrumu
špetka soli

Postup:

1. Do mísy prosejeme mouku
2. Přidáme sůl, vejce, cukr, droždí a rum, zalijeme vlažným mlékem
3. Vypracujeme hladké těsto
4. Přikryjeme a necháme cca 30 minut kynout
5. Dobře vykynuté těsto je lesklé, pružné, hladké a vmáčkneme-li do něho prst, uděláme důlek, který se ihned vyrovná
7. Z kynutého těsta vytvarujeme požadované tvary a dále pokračujeme dle jednotlivých receptů.

Doporučení:

Tento druh těsta používáme na jídla, která připravujeme výhradně smažením.

Poznámka:

Recept na kynuté těsto na pečení najdete: Kynuté těsto na pečené pokrmy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy