Profesionální cukráři dnes již umí vytvořit těsta, která chutnají skvěle a hodí se i pro lidi s intolerancí lepku. Zatímco ještě nedávno platilo, že odpalované těsto se vám bez mouky s pořádnou dávkou lepku nepodaří, dnes je tento mýtus překonaný. Pokud omezujete lepek nebo ho vůbec přijímat nesmíte, inspirujte se těstem na bezlepkové odpalované těsto cukrářky Olgy Ceralové z Dortisimo.cz
Ingredience:
100 g | bezlepkové mouky (Jizerka atd..) |
80 g | másla |
50 g | mandlové mouky (nebo pohanková mouka) |
4 ks | vejce |
250 ml | vody |
špetka soli |
Postup:
- Vodu svaříme s máslem, do vařící směsi vmícháme obě smíchané mouky se špetkou soli a vaříme do spojení těsta. Těsto se musí oddělovat od hrnce a mělo by být na povrchu lesklé, pak je hotovo.
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů, do vychladlého základu vmícháme jedno po druhém vejce, spojíme a naplníme pak cukrářský sáček.
- Můžeme stříkat na plech s pečicím papírem různé tvary. Peče se asi 20–25 minut dle trouby.
- Tvary po vychladnutí opatrně rozkrojíme naplníme. Nahoru můžeme využít čokoládovou nebo fondánovou polevu i další polevy.
Směs na věnečky Dr. Oetker – Na vlastní odpalované těsto si ani přes náš manuál netroufáte? Vyzkoušejte hotovou směs, kterou koupíte na Dortisimo.cz. V balení najdete směs na přípravu odpalovaného těsta i krému. Do těsta stačí přidat už jen tuk, vodu a vejce, do krému potom mléko, máslo a moučkový cukr. Z jednoho balení snadno a rychle připravíte třicet lahodných věnečků, kterými uděláte radost všem svým blízkým. Už jen uvařit kávu a nedělní odpolední pohoštění je připravené!
Cena: 56 Kč
Poznámka:Recept k článku: Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník