REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lívancové těsto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté těsto na sladké lívanečky.


Ingredience:
350 ghladké mouky
20 gdroždí (kvasnice)
20 gcukru
20 gmásla
0,6 lmléka
2 ksvajec
špetka soli

Postup:

1. Z droždí a trochy vlažného mléka (cca 50 ml), lžičky cukru a lžíce mouky zaděláme kvásek
2. Do větší mísy nalijeme vlažné mléko a postupně přidáváme rozpuštěné máslo, vejce, sůl a mouku
3. Na konec přidáme vykynutý kvásek a zaděláme řídké těsto
4. Necháme kynout v teplém prostředí cca 1 hodinu
5. Po vykynutí nalíváme těsto na rozpálený tuk na pánvičce a po obou stranách restujeme dozlatova.

Doporučení:

Na lívance si můžete koupit speciální raději teflonovou pánev, která vám umožní pravidelné a velikostí stejné lívanečky.

Poznámka:

Lívanečky podáváme s různými marmeládami nebo džemy, také tvaroh např. s rozinkami je výborným doplňkem k palačinkám a nebo lívanečkům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy