REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lité kynuté těsto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní těsto na bábovky, lité koláče a bublaniny.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
250 ghladké mouky
80 gcukru
30 gdroždí (kvasnic)
1,5 dcloleje
0,5 lmléka
2 ksžloutky
0,5 lžičkysoli
citrónová kůra z 1/2 ks citrónu

Postup:

1. Do mísy nadrobíme kvasnice, přidáme 1 lžíci cukru a zalijeme polovinou vlažného mléka
2. Z uvedeného množství odebereme 3 lžíce mouky, vše zamícháme a necháme vykynout (10-15 minut)
3. Do vykynutého kvásku přidáme žloutky, olej, zbytek cukru, citrónovou kůru, zbylé mléko a sůl, promícháme
4. Postupně přisypáváme mouku a vařečkou nebo elektrickým robotem hněteme, až nám vznikne hladké těsto
5. Těsto necháme vykynout v teplé místnosti, až zdvojnásobí svůj objem
6. Vykynuté těsto dále zpracováváme dle příslušných receptur.

Poznámka:

Tento recept vystačí na dva plechy o rozměru 28×38 cm.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy