REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pivní těsto kynuté

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté pivní těsto vhodné na přípravu preclíků a jiných slaných pochutin.


Ingredience:
400 gpolohrubé mouky
100 gtuku
20 gdroždí
2 dlsvětlého piva
1 ksžloutku
1 lžičkacukru
mletý pepř dle chuti

Postup:

1. V míse smícháme 2 lžíce polohrubé mouky s cukrem a rozdrobeným droždím
2. Směs zalijeme 1 dl vlažného piva a necháme na teplém míst asi 15 minut kynout
3. Do mísy přilijeme další 1 dl piva a rozpuštěný vlažný (ne horký) tuk, přidáme 1 žloutek a zbytek mouky
4. Osolíme, okořeníme pepřem a rukama důkladně vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 45 minut vykynout
5. Dále pokračujeme dle příslušných receptur.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy