REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pivní těsto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pivní těsto vhodné na slaný i sladký závin (štrůdl) a jiné pochutiny. Skvěle nahradí listové těsto.


Ingredience:
250 ghladké mouky
130 gtuku 100 %
10 lžicsvětlého piva
mouka na pomoučení válu
špetka soli

Postup:

1. Nastrouhaný tuk smícháme se solí, moukou a pivem
2. Vytvoříme hladké těsto, necháme 30 minut odpočinout a dále pokračujeme dle příslušných receptur (většinou ho rozválíme a plníme různou směsí).

Poznámka:

Je rozdíl mezi pivním těstem a pivním těstíčkem! Pivní těstíčko je řidší a používá se na obalování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy