REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

grilované

Podkategorie: ovoce 3, ostatní 31

Lilek na grilu se třemi druhy sýrů

Plátky lilku posypané sušeným česnekem a směsí nahrubo nastrouhaných sýrů, promíchaných se smetanou.

Lilek s rajčaty a mozzarelou v alobalu

Tenké plátky osoleného a opepřeného lilku, kolečka rajčat a italského sýra mozzarella zabalené do alobalu a grilované na špejli.

Lilkový Baba Ganoush

Lilky a česnek pečené na rozpáleném grilu, poté pokapané šťávou z citrónu a ochucené grilovací omáčkou.

Nebeské barbecue párečky

Párečky naplněné plátky cibule, šunky, proužků papriky a chilli papričkou. Pak marinované v BBQ omáčce, obalené ve slanině, a grilované.

Párky v rohlíku připravované pomocí kontaktního grilu

Pomocí kontaktního grilu opečené tenké párky, klasické, nebo například bavorské, servírované v rohlíku ohřátém také pomocí kontaktního grilu.

Rybí hamburgery s dresinkem

Grilované rybí filety, podávané v ciabattě s chilli dresinkem, salátem a okurkou.

Selský chléb se zapečenými vejci

Recept Zdeňka Pohlreicha z pořadu TV Prima Rozpal to, šéfe!

Slaninové brambory

V alobalu na grilu pečené plátky brambor se slaninou, máslem a strouhaným sýrem.

Šunka grilovaná s jablky

Silnější plátky šunky grilované spolu s kolečky oloupaných jablek. Tento recept se skvěle hodí jako teplý předkrm v Štědrovečerním menu.

Toasty s cuketou a šunkou

Grilované plátky mladé cukety v toastu namazaném máslem, plněném šunkou a plátkem sýra. Zapečené v sendvičovači.

Vajíčkové brambory

Předvařené brambory plněné vejcem, posypané sýrem, v alobalu na grilu zapečené.

Zelenina na grilu s ořechovou omáčkou a bazalkovým pestem

Cuketa, žampiony, jarní cibulka a rajčata na grilu, proložené bazalkovým pestem a omáčkou z vlašských ořechů, ricotty a česneku.

Žampionovo-cuketové lívanečky s nivou

Grilované slané lívanečky s nastrouhanými žampiony, nivou a mladou cuketou, ochucené majoránkou, česnekem a sekanou petrželkou.

Žlutý meloun s pomerančem a zázvorem

Meloun marinovaný, připravený za tepla na grilu. Šťáva z pomeranče a zázvor mu dodají šmrnc, rum zase báječnou chuť.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy