REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí hamburgery s dresinkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované rybí filety, podávané v ciabattě s chilli dresinkem, salátem a okurkou.


Ingredience:
4 ksfilety z mořských ryb
4 ksciabatty
4 kslistů zeleného salátu
1 ksokurky
Na marinádu:
2 lžičkyostré chilli omáčky
1 lžíceolivového oleje
1 lžícecitronové šťávy
2 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl
Na chilli dresink:
280 ghustého bílého jogurtu
1 lžícena jemno nastrouhané limetkové kůry
1 ksdlouhé zelené chilli papričky
pár kapek olivového oleje (nemusí být)

Postup:

1. Nejdříve si uděláme dresink: Do misky dáme bílý jogurt, přidáme na jemno nastrouhanou limetkovou kůru, očištěnou, na menší kousky nakrájenou chilli papričku, pár kapek olivového oleje, dobře vše promícháme a dáme do ledničky
2. V misce smícháme oloupané, rozetřené stroužky česneku, olivový olej, chilli omáčku, citronovou šťávu, podle chuti osolíme, opepříme a marinádou potřeme rybí filety
3. Pak rybí filety grilujeme 4 minuty z každé strany
4. Ciabatty rozřízneme, spodní díly potřeme chilli dresinkem, navrch dáme po listu salátu, pár plátků okurky a na zeleninu položíme rybu, přiklopíme vrchním dílem a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy