Grilované rybí filety, podávané v ciabattě s chilli dresinkem, salátem a okurkou.
Ingredience:
4 ks | filety z mořských ryb |
4 ks | ciabatty |
4 ks | listů zeleného salátu |
1 ks | okurky |
Na marinádu: | |
2 lžičky | ostré chilli omáčky |
1 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | citronové šťávy |
2 ks | stroužků česneku |
mletý pepř | |
sůl | |
Na chilli dresink: | |
280 g | hustého bílého jogurtu |
1 lžíce | na jemno nastrouhané limetkové kůry |
1 ks | dlouhé zelené chilli papričky |
pár kapek olivového oleje (nemusí být) |
Postup:
1. Nejdříve si uděláme dresink: Do misky dáme bílý jogurt, přidáme na jemno nastrouhanou limetkovou kůru, očištěnou, na menší kousky nakrájenou chilli papričku, pár kapek olivového oleje, dobře vše promícháme a dáme do ledničky
2. V misce smícháme oloupané, rozetřené stroužky česneku, olivový olej, chilli omáčku, citronovou šťávu, podle chuti osolíme, opepříme a marinádou potřeme rybí filety
3. Pak rybí filety grilujeme 4 minuty z každé strany
4. Ciabatty rozřízneme, spodní díly potřeme chilli dresinkem, navrch dáme po listu salátu, pár plátků okurky a na zeleninu položíme rybu, přiklopíme vrchním dílem a ihned podáváme.