REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krevetové špízy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na jehlách napíchané obří krevetky, marinované, grilované na grilu, nebo opečené na rozpáleném oleji dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
16 ksmražených předvařených krevet (tygří, obří ... garnáti)
olej
sůl
Na marinádu:
2-3 lžíceolivového oleje
2 ksstroužky česneku
1 kskousek zázvoru
šťáva z 1/2 ks citrónu
špetka chilli koření

Postup:

1. Do misky nalijeme trochu olivového oleje, přidáme nastrouhaný zázvor, rozdrcený nebo prolisovaný česnek, citrónovou šťávu a chilli koření
2. V marinádě promícháme pozvolna rozmražené krevety, nádobu pokryjeme fólií a dáme do lednice marinovat
3. Marinované krevety napichujeme po čtyřech na grilovací jehly, osolíme je a na dobře rozpáleném grilu grilujeme z obou stran dozlatova, nebo je můžeme zprudka opéci v rozpáleném oleji.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme například opečené bagetky a cizrnové pyré.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy