REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilek na grilu se třemi druhy sýrů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky lilku posypané sušeným česnekem a směsí nahrubo nastrouhaných sýrů, promíchaných se smetanou.


Ingredience:
2 ksmladého lilku
10 lžicsmetany ke šlehání
2 lžičky sušeného česneku
50 gBlaťáckého zlata
50 gmozzarelly
50 ggoudy
olej
sůl

Postup:

1. Lilky omyjeme a nakrájíme na centimetrové plátky
2. Prosolíme a necháme v míse hodinu vypotit (posolíme je, vložíme do mísy a když pustí vodu, pečlivě je opláchneme a osušíme)
3. Poté je na oleji v alobalové misce grilujeme z obou stran dozlatova
4. Ke konci lilky osolíme, posypeme sušeným česnekem a přidáme směs z nahrubo nastrouhaných sýrů, které jsme promíchali se smetanou
5. Lilky se sýrem ještě několik minut grilujeme, dokud se sýr nerozpustí
6. Podáváme s pečivem nebo zeleninovými saláty, případně s vařenou rýží či brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy