Marinované kousky kuřecího masa opečené na grilu, servírované zabalené v tortille potřené rajčatovým pyré spolu s rajčaty, cibulí, koriandrem, listy salátu a mozzarellou.
Ingredience:
Rozpis na 6 porcí: | |
1 balení | tortill v bio kvalitě |
3 ks | bio kuřecích prsou |
3 ks | bio rajčat |
2 ks | bio mozarelly |
1 ks | bio rajčatového pyré |
1 ks | bio červené cibule |
1 hrst | koriandru v bio kvalitě |
1 hrst | bio salátu |
bio pepř | |
sůl |
Postup:
- Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na větší nudličky. Osolte je a opepřete z obou stran, naložte do olivové oleje a dejte je na půl hodiny odpočinout do lednice.
- Mezitím si připravte náplň do tortilly. Rajčata i cibuli nakrájejte najemno, mozzarellu na plátky.
- Kuřecí prsa asi 10 minut před grilováním vytáhněte z lednice a nechte je přivyknout na teplotu. Pak je přemístěte na gril. Na ohni grilujeme z obou stran, dokud se řádně nepropečou.
- V mezičase si připravte tortilly, které potřete rajčatovým pyré a následně přidejte další ingredience – maso nakrájené na nudličky, mozzarellu, rajčátka, koriandr, salát a cibulku.
- Pak tortillu zamotejte.
Recept k článku: Grilování s dětmi: 3 tipy na recepty pro ty nejmenší